Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 6. 2021,
9.11

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Oglasno sporočilo

Natisni članek

PR članek oprema pohištvo dnevna soba sedežna garnitura kavč

Torek, 1. 6. 2021, 9.11

2 leti, 10 mesecev

Zakaj izbrati kotni kavč s posteljo in kdaj se odločiti za prevleko za kavč?

Oglasno sporočilo
kavč VSI.SI

Izbira pravega kavča oziroma sedežne garniture je izjemno pomembna, saj je dnevna soba poleg spalnice prostor, kjer preživimo največ časa.

Tam se sprostimo ob dobrem filmu, preživljamo čas z družino, igramo družabne igre, preberemo dobro knjigo ali popijemo kavo s prijatelji. Ker na kavču preživimo več časa, je pomembno, da izberemo prilagodljivega in preprostega za vzdrževanje. Izbira kavča mora biti premišljena, ker ga uporablja vsa družina in mora ustrezati vsem. Na spletni strani Vivre.si si oglejte široko ponudbo izdelkov za dom, ki so bili izbrani glede na kakovost, življenjski slog in najnovejše smernice notranjega oblikovanja.

Kako izbrati pravi kavč in kaj moramo vedeti pred nakupom

Izbira pravega kavča je lahko precej stresna, saj moramo poleg udobja upoštevati še velikost prostora, notranjo opremo, materiale in njegov namen. Preden kupimo kavč, moramo paziti na:

  • Prostor in velikost 

Kavč mora biti prave velikosti in ne sme ovirati pot gibanja po prostoru. Če prostor opremljamo na novo, centimeter ali dva ne pomenita veliko, saj lahko prilagodimo preostalo pohištvo. Če pa bomo kavč le zamenjali, je velikost za umestitev v prostor ključnega pomena. Kotni kavči so lep primer, kako s pohištvom zaokrožimo prostor, ne da bi ga obtežili.

  • Udobje in namen

Pri nakupu kavča pričakujemo določeno udobje, ki ga mora zagotoviti. Kavč v dnevnem prostoru mora biti udoben, zato je pomembno izbrati široka sedišča, mehko polnilo in blazine, ki jih razporejamo sami. V primeru, da bomo kavč uporabljali predvsem za sedenje, razmislimo o ožjem sedišču in višjem naslonjalu, ki bo ponujalo ustrezno oporo hrbtu, ter o mehanizmih relax, ki zagotavljajo dodatno podporo nogam in glavi. Pri izbiri kavča za pisarno lahko udobje malce zanemarimo in več poudarka namenimo videzu.

  • Material in vzdrževanje

Izbira materiala je izjemno pomembna, če imamo otroke ali hišne ljubljenčke. Tedaj si želimo material, ki bo preprost za vzdrževanje in odporen proti vsem vrstam madežev. Tako bomo manjše nezgode, kot so polita pijača, raztreseni prigrizki ali dlake hišnega ljubljenčka, hitro odstranili. Material naj bo mehek, prijazen do okolja in seveda nas.

  • Brezčasnost dizajna

Pri opremljanju novega prostora imamo svobodo, da ga opremimo okoli osrednjega kosa pohištva, kavča. Če smo kupili sanjski kavč žive barve z izrazitim vzorcem, preostanek prostora dopolnimo z nevtralnimi barvami, ki bodo kavč poudarile kot osrednji element. Te svobode pri že opremljenem dnevnem prostoru nimamo, saj se mora kavč skladati z notranjo opremo, zato je bolje, da izberemo brezčasen dizajn.

  • Kakovost izdelave

Kakovost izdelave določa, ali bomo kavč uporabljali pet ali 30 let. Nakup kavča je pogostokrat dolgoročna naložba, zato moramo biti pozorni na prilagodljivost in trajnost vgrajenih materialov. Kakovostni materiali prevlek morajo biti ocenjeni na podlagi tehničnih lastnosti in analizirani po specifičnih standardih, ki določajo odpornost proti drgnjenju, pilingu, pranju, kemičnemu čiščenju in sončni svetlobi. Kakovostna polnila ne smejo vsebovati freonov in škodljivih snovi ter se ne smejo deformirati ob vsakem sedenju.

Kotni kavč s posteljo je popolna izbira za manjša stanovanja

kavč VSI.SI | Foto:

Dandanes je mogoče pri nakupu kavča izbrati najrazličnejše dodatke, kot so predali, ležišče, naslonjala, prestavljiv sedežni del in drugo. Izbira kavča s posteljo je priljubljena predvsem v garsonjerah, kjer je prostor omejen, ter v počitniških hiškah, kjer pridobimo dodatno ležišče.

Pri izbiri kavča s posteljo iščemo popolno razmerje med udobjem, videzom in funkcionalnostjo. Pomembno je, da je kavč dovolj velik za udobno spanje, a se hkrati prilega razpoložljivemu prostoru. Na trgu je precej različnih vrst kavčev s posteljo, ki optično povečajo prostor, in eden izmed takšnih modelov je kotni kavč. Kotni kavč pomeni odlično razmerje med funkcionalnostjo in udobjem ter lepo zaokroži manjši prostor. Če bomo kotni kavč vsakodnevno uporabljali kot posteljo, moramo upoštevati še preprost mehanizem za zložitev ležišča in ogrodje, ki mora zagotavljati prožnost in zračnost.

Kotni kavči s posteljo so priljubljena izbira, ker ponudijo še dodaten prostor za shranjevanje, ki je izjemno priročen v manjših stanovanjih. V svoji bogati ponudbi na www.vivre.si imamo raznovrstne sedežne garniture, od foteljev, kavčev s posteljo, kotnih kavčev in tako dalje. Vse odlikujejo kakovost, edinstven slog ter izbrane teksture. Blagovne znamke, s katerimi sodelujemo, vlagajo veliko časa v razvoj materialov, saj si želijo, da bi bili pohištveni kosi, kot je sedežna garnitura, vzdržljivi in udobni.

Pregrinjalo ali prevleka za kavč ščiti sedežno garnituro pred obrabo

Pregrinjalo za kavč je odlična rešitev za oživitev starega kosa pohištva, popestritev prostora ali zaščito kavča pred dlakami hišnih ljubljenčkov, madeži, polivanjem itd. Glavne prednosti prevlek za kavč so preprosta uporaba, široka barvna paleta, zaščita pred obrabo, elastičnost ter prilagodljivost. Blago, iz katerega so narejene prevleke za kavč, ima obdelavo, ki preprečuje obrabo in drsenje tkanine. Na naši spletni strani www.vivre.si lahko izbirate med pregrinjali za kavč različnih barv, ki so narejene iz bombaža, poliestra ali mešanice obeh. Bombaž je odlična tkanina za pregrinjalo za kavč, ker je prijetna na otip ter prijazna do okolja. Bombažna pregrinjala za kavč so narejena za preprosto nameščanje in lažje vzdrževanje, saj jih preprosto operemo v pralnem stroju. Poliester ali mešanice z bombažem so idealna izbira prevleke za kavč, če imamo domače ljubljenčke ali otroke, ker se ne mečkajo, gubajo in ne raztezajo. S pravilno izbiro prevleke za kavč ne bomo le osvežili, temveč tudi optično spremenili velikost prostora. Svetlejša pregrinjala za kavč prostor optično povečajo, temnejše prevleke pa prostor optično zmanjšajo. Slednje uporabljamo v večjih prostorih, katerim želimo dodati pridih domačnosti in udobja.


Naročnik oglasnega sporočila je Vsi.si, d. o. o.

Ne spreglejte