Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Neža Mrevlje

Četrtek,
29. 3. 2012,
12.04

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 29. 3. 2012, 12.04

8 let

Vrtno pohištvo vrhunskega italijanskega oblikovalca

Neža Mrevlje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Začenja se sezona preživljanja dolgih dni in še daljših večerov na prostem. Zamisel o oblikovalsko dovršenem, udobnem in uporabnem vrtnem pohištvu je tako popolnoma na mestu.

Na tople mesece pa so mislili tudi v španskem Kettalu, kjer je nastala nova kolekcija Bitta, pod katero se je podpisal italijanski arhitekt in oblikovalec Rodolfo Dordoni. Zasnoval je gugalnico, enosede, dvosede in mize. Med njimi je tudi kokonski dvosed, ki vas bo brez težav prepričal o brezčasnem sedenju pod milim nebom.

Arhitekt, rojen v Milanu, zaprisežen nomad raziskovalnega duha, je ustvaril že mnogo oblikovalskih presežkov. Kot umetniški direktor je spremljal nastajanje izdelkov pri Artemide, pohištvene kolekcije Fontana Arte, svetil pri Foscariniju, celotno ponudbo pri Cappelliniju, Cassinu, Dornbrachtu, Matteograssiju ... Ali na kratko: seznam njegovih naročnikov vključuje vse glavne akterje italijanskega dizajna, pri čemer ne smemo spregledati studia Dordoni Architteti, v katerem med drugim projektirajo pisarne, razstavne prostore, restavracije, jahte in hotele.

Avtor vrtne kolekcije Bitta je pred časom za znamko Dada zasnoval kuhinjo Set, ki sta jo prestižna britanska revija Wallpaper in nemška MD zaradi oblikovalske in tehnološke dovršenosti razglasili za najboljšo kuhinjo v lanskem letu. Svojo oblikovalsko kondicijo Dordoni nadaljuje tudi v tem letu.

"Moj cilj je bil ustvariti strukturo, ki skozi gosto prepletenost prepušča zrak. Gre za spomin na stare čolne, od tu tudi ime kolekcije Bitta, kar v italijanščini pomeni privez. Kosi pohištva delujejo lahkotno in zračno, a hkrati udobno in trdno. V naravnih odtenkih vas vabijo, da se v njih ugnezdite," o svojem novem delu pravi oblikovalec.

Dvosed iz aluminijastih podpornih struktur, s pletenimi sedeži iz poliestra in z udobnimi blazinami ter s kokonom, ki ga definira tkanina, je tako lahko prepričljiv spremljevalec uživanja pod milim nebom.

Ne spreglejte