Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 3. 2013,
18.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

barva stanovanje pisarna spalnica uspeh

Petek, 8. 3. 2013, 18.52

8 let

Škrlatno, ki te ljubim škrlatno

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Barva škrlatna, Škrlatni dež, škrlatno srce in še kaj bi lahko našteli. Vse, na karkoli se spomnimo v povezavi s škrlatno barvo, je nekako lepo in uspešno.

Škrlatna barva, ki jo velikokrat zamenjujejo z vijolično, je posebna barva, ki so ji že v preteklosti posvečali veliko pozornosti. Škrlat ali purpur je namreč snov, ki so jo Feničani uporabljali za barvanje tkanin. Pridobivali so jo iz morskega polža škrlatnika, ki iz žlez izloča rumenkasto sluz, ta pa na svetlobi prehaja v purpur. Te polže so nabirali na obalah vzhodnega Sredozemlja. Za pridobivanje barvila so potrebovali veliko polžev, kar je tudi eden od razlogov za visoko ceno snovi in z njo obarvanih tkanin. Barvanje je pozneje olajšala uporaba rastlinskih barvil, ki so jih pomorščaki prinesli s Kanarskih otokov in Madeire. Potem pa je prišel Prince s svojim Škrlatnim dežjem in film Barva škrlatna in tako je odtenek postal priljubljen tudi danes.

Barva je nedvomno zelo močna, a močan je tudi njen vpliv. Celo Leonardo da Vinci se je kopal in meditiral v škrlatno obarvani svetlobi, saj je verjel, da se tako bolje počuti. Prav ta barva naj bi spodbujala dobro počutje, dobro imetje, vero, magijo in spolnost. Škrlatna je mešanica hladne modre in energično rdeče, prav zato se na to barvo ljudje, živali in rastline različno odzivajo. Škrlatna je bila v preteklosti povezana z vero, znanjem, bogastvom, kralji, razkošjem in ambicijami. Zanimivo je tudi, da kar 75 odstotkov majhnih otrok izbere škrlatno pred drugimi barvami. To je bila menda najljubša barva Kleopatre, po feng šuiju pa obstaja le ena barva, ki vedno nadomesti vse: škrlatna. Tako brez dvoma v vaše življenje prinaša veliko pozitivnega.

Škrlatna barva je najboljša izbira za obarvanje južnih sten vašega stanovanja, hiše ali pisarne. Še posebej je namenjena ljudem, ki imajo močan vpliv v družbi in podjetju, v katerem delajo, saj daje dodaten vpliv, moč in povsem drugačen pogled na človeka kot sicer. Če v hiši ali stanovanju uporabimo škrlatno bravo, pomeni, da imamo močne in velike želje, ki nas še čakajo v stanovanju.

Škrlatna ljudem tudi pomaga pri večji ustvarjalnosti. Ne glede na to, katero steno pobarvamo z njo, bomo naredili veliko dobrega. S tem ne bomo zmotili niti otroškega feng šuija, saj škrlatna spodbuja njihovo ustvarjalnost, pozitivno življenje in predvsem domišljijo. Škrlatna je prava barva za vašega otroka in spodbujanje njegovega razvoja.

To je univerzalna barva za tiste, ki želijo postati uspešni in zagotovo napredovati. Če je le mogoče, jugovzhodni del stanovanja ali hiše prebelite v škrlatno in se vselite takoj, ko bo mogoče. Barva namreč na svoj način predstavlja tudi globoko vodo ali ocean, zato po feng šuiju pomeni zdravje. Če se ukvarjate s prodajo, bančništvom ali odvetniškimi posli, morate imeti na sebi vsak dan kaj škrlatnega. Barva prinaša srečo in lepšo prihodnost ljudem, ki delajo v omenjenih panogah.

Predlagamo vam, da tudi svojo sobo za počitek in meditacijo prebelite v ta odtenek, saj sprošča, krepi um in obenem širi razsežnosti vašega stanja duha. Poveča željo po meditaciji, če želimo, pa lahko dodamo tudi tako obarvano svetlobo. Škrlatno uporabimo na zahodnem delu ter med zahodnim in vzhodnim delom domovanja, lahko pa prosto obesimo kakšno obarvano stekleno površino.

Škrlatni barvi pripisujejo še številne druge lastnosti, ena od njih je, da naj bi preprosto prinašala srečo, spet druga je, da nam prinaša nove možnosti v življenju. Če si želimo novih priložnosti, potem moramo v ta odtenek prebarvati vrata, saj bodo s tem v naš dom privabljale možnosti. Izredno prijazna barva namreč privlači dobre ljudi in pozitivno energijo.

Škrlatna pa – kako drugače – izboljšuje tudi ljubezensko življenje. Ker pozitivno vpliva na življenjsko energijo in tudi na romance, vemo, da boljše barve, kot je ta, za pestro in bogato spolnost ni. Poročne, zaročne ali katerekoli fotografije že, na katerih ste s partnerjem, obesite na škrlatne stene ali na škrlatno površino v stanovanju. To partnerjema prinaša srečo, če pa oblečete škrlatno spodnje perilo, boste menda neustavljivi. Dodajte še Princeovo skladbo Škrlatni dež in romantika bo popolna.

Ne spreglejte