Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
17. 4. 2024,
7.11

Osveženo pred

1 mesec

Vsebino omogoča Daikin

Natisni članek

hlajenje klimatske naprave poletje Klima Daikin noad advertorial

Sreda, 17. 4. 2024, 7.11

1 mesec

Daikin klimatske naprave. Točno takšne, kot jih želite.

Pripravite se na vroče poletje

Vsebino omogoča Daikin
vročina, termometer, vroče temperature | Foto Shutterstock

Foto: Shutterstock

Bliža se čas poletja in kaj kmalu se bomo srečevali s problemom, katero klimatsko napravo sploh izbrati? Prav zaradi tega je dobro, če to odločitev sprejmemo že danes. Na tržišču je vsekakor na voljo široka paleta energetsko učinkovitih klimatskih enot, ki omogočajo hlajenje in ogrevanje skozi vse leto. Daikin nudi širok izbor klimatskih naprav po posebni spomladanski ceni. Prav tako lahko izbirate dizajn klimatske naprave, ki se najbolje zliva z vašim interierjem.

Daikinove klimatske naprave so zelo tihe. Zvočni tlak, občuten na razdalji od enega do petih metrov notranje enote, je merjen v decibelih. Nižja kot je številka, tišje je delovanje. Določene naprave Daikin so skoraj neslišne, saj dosegajo glasnost le 19 decibelov. Tako boste vaš prostor še naprej lahko uporabljali za sprostitev v ustreznem ambientu z ustrezno temperaturo.

Daikin klime | Foto: Daikin Foto: Daikin

Šest korakov do prave izbire klimatske naprave!

Kako med različnimi možnostmi poiskati pravo klimatsko napravo? Za vas smo pripravili šest temeljnih vprašanj, na podlagi katerih boste našli popolno rešitev. Le v nekaj korakih boste našli najustreznejšo klimatsko napravo zase.

1. Koliko prostorov želite klimatizirati? Izbirate lahko med enojno "split" enoto ali večdelnim deljenim sistemom. "Split" enojna enota pomeni, da je ta v vašem domu povezana z eno zunanjo enoto. To je optimalna rešitev za klimatiziranje enega prostora v vašem domu. Večdelni deljeni sistem omogoča, da imate več notranjih enot, ki so povezane v eno zunanjo. S tem lahko ustvarite popolno ozračje v več prostorih vašega doma.

Daikin klime | Foto: Daikin Foto: Daikin

2. Kje natančno želite, da bodo enote nameščene? Priporočamo, da sestavite seznam prostorov in sten, na katere želite namestiti enote. Če še ne veste, vam lahko pomaga strokovni partner Daikin Home Comfort.

3. Kako veliki so prostori, v katere nameravate namestiti enoto? Višina stropa in velikost sobe v kvadratnih metrih določata moč. Z izbiro primerne moči klimatske naprave se boste izognili previsokim stroškom in neučinkoviti porabi, pri čemer je treba upoštevati velikost prostora. Na primerno moč vplivajo tudi drugi dejavniki, kot so lega prostora in steklene površine.

Daikin klime | Foto: Daikin Foto: Daikin

4. Kje bi lahko postavili zunanjo enoto? Razmislite, kje sploh lahko postavite zunanjo enoto. 

5. Kako oddaljena bo zunanja enota od notranjih enot? Treba je vedeti, da krajša, kot je razdalja med zunanjo in notranjo enoto, lažja in učinkovitejša je vgradnja.

6. Za kaj točno želite uporabljati klimatsko napravo? Samo za hlajenje ali tudi ogrevanje? Območje ogrevanja pove pomembne informacije o razponu delovanja ogrevanja glede na zunanje temperature. Ali mora imeti enota integriran alergeni filter, vlažilec in tedenski urnik delovanja? Zelo pomembno vprašanje je, ali želite klimatsko napravo nadzirati prek spletnega programa Daikin Onecta? S tem lahko klimatsko napravo nadzorujete od kjerkoli, kadarkoli. Enoto preprosto povežite z vmesnikom wifi in prenesite aplikacijo Daikin Onecta. Prek telefona lahko upravljate termostat, nastavljate temperaturne urnike in imate popoln pregled nad porabo energije.

Daikin klime | Foto: Daikin Foto: Daikin

Z odgovori na vprašanja vam lahko najbližji partner Home Comfort Expert pomaga pri iskanju popolne rešitve. Lahko pa obiščete tudi Daikinov iskalnik klimatskih naprav na https://iskalnik-klimatskih-naprav.daikin.si, kjer boste lahko izbrali tip klimatske naprave, ki popolnoma ustreza velikosti vašega prostora, glasnosti, ki si jo želite, barvi, ki vam je blizu, in razredu učinkovitosti, ki ga pričakujete.
Ne spreglejte