Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 3. 2016,
10.29

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Wienerberger

Foto: Wienerberger

Natisni članek

gradnja advertorial Wienerberger

Torek, 8. 3. 2016, 10.29

2 meseca, 2 tedna

Prijavite se na razpis za sanjsko opečno hišo

Vsebino omogoča Wienerberger

Foto: Wienerberger

Koncept opečne hiše temelji na izpolnjevanju kriterijev "Skoraj nič energijske hiše" in vsebuje sodobna spoznanja trajnostne gradnje. Prijavite se na razpis in osvojite sanjsko hišo.

Pri Wienerbergerju je ustaljena praksa, da smernice določajo le spodnji prag. Zato so razvili koncept e4 opečne hiše, ki bistveno presega ambiciozne kriterije učinkovitosti po EU standardih, in hkrati uživa v dodatnih prednostih, ki izhajajo iz tega. Njihove rešitve iz gline so pripeljale do novega koncepta hiše za prihodnost. Te hiše bodo nudile ugodje in udobje danes, jutri in prihodnjim generacijam.

e4 hiša omogoča zdrav, energetsko učinkovit in finančno dostopen dom ter odgovarja tudi investitorjem, ki si želijo zaščititi okolje in imeti naravno klimo. Za svoje delovanje e4 hiša potrebuje čim manj energije, preostanek potrebe po energiji pa proizvede sama iz obnovljivih virov iz neposredne bližine.

Prihodnost gradnje obljublja več kot le streho nad glavo

Hiša prihodnosti bo v prihodnje morala nuditi bistveno več kot le streho nad glavo. Njena naloga ne bo samo zadovoljevanje vse strožjih zakonskih standardov, temveč tudi zahtev ljudi, ki so danes vse bolj ozaveščeni in želijo živeti in ravnati okolju prijazno.

Z e4 konceptom odgovarja vse bolj zahtevnim potrebam in željam strank. e4 koncept Wienerberger hiše namreč omogoča zdrav, energetsko učinkovit in finančno dostopen dom. Z gotovostjo vemo, da so samozadostne nizkoenergijske hiše tiste, ki z uporabo obnovljivih virov energije iz neposredne okolice zadovoljujejo vse omenjene standarde ter so samozadostne pri pridobivanju energije.

Značilnosti e4 gradnje: temelji na soncu in zemlji

Koncept e4 gradnje temelji na štirih elementih: energija (energetska učinkovitost), ekologija (obnovljiva energija), emocije in zdravje (kakovost življenja) ter ekonomija (dostopna cena, dolgoročen prihranek).

Osrednji del za zagotavljanje energetsko učinkovite gradnje po konceptu e4 hiše je visoko toplotno izolativna opeka POROTHERM, kot osnovni gradnik zidu, in naravna opečna kritina Tondach na strehi. Dodatno toplotno ugodje nam prinaša estetsko dovršen glinen dodatek na južni fasadi iz strešnikov Tondach za fasado.

Iz ekološkega vidika je težišče e4 koncepta gradnje na obnovljivih virih energije, kot so sonce, toplota zemlje ali biomasa, ne pa na fosilnih izvorih energije, kot so oglje, mineralna olja ali plin. Posledično tako zmanjšamo izpust CO2 v ozračje ter potrebo hiše po primarnih energetskih virih.

Številne raziskave so pokazale, da nemalokrat veliko več negativnih snovi vdihnemo v zaprtih prostorih in ne na ulici. Za naše zdravje je tako ključnega pomena, da so temperatura prostora, zraka in količina vlage v medsebojno uravnoteženem odnosu. Tako je opeka, kot naravni material, preprosto nenadomestljiva.

Četrto vlogo znotraj koncepta e4 gradnje ima ekonomija. Wienerberger hiše imajo namreč dober finančni doprinos, glede na vložena sredstva ter ohranjajo tržno vrednost.

Ne spreglejte