Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 1. 2008,
13.56

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ponedeljek, 7. 1. 2008, 13.56

8 let

Preurejate kopalnico?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Majhne, velike, ozke, svetle, temne – vse pa se lahko opremijo po vaši želji.

Včasih je potrebno le malce domišljije, spet drugič le ščepec drznosti in vaša kopalnica lahko dobi popolnoma drugačno podobo. Kdo pravi, da majhna kopalnica ne more biti moderna? Zakaj si ne bi privoščili živo oranžne barve, če je to vaša najljubša? Ponujamo vam nekaj tipov kopalnic, med katerimi boste morda našli tisto pravo za vas.

Moderno že z izbiro pravih ploščic

Že res, da velike kopalnice nudijo tisti pravi prostor za uresničitev vseh možnih detajlov, ki v kombinaciji s celoto pričarajo določen ambient, vendar to še ne pomeni, da se v majhnem prostoru ne more narediti čudeža. Pravijo, da temne barve prostor naredijo še manjši, vendar v kombinaciji svetlih s pravo mero temnejših lahko prostoru dajo pravi pečat. Zraven sodijo še vratna krila v moderni izvedbi, nekoliko zaobljena sanitarna keramika in prav poseben aranžma, ki doda piko na i. Težko bi si zamislili še bolj moderno …

Minimalizem

Kako že pravijo? Več je manj! Če vam je ta ideja všeč in jo v vašem prostoru lahko uresničite, se vam obeta zanimiv prostor. Vodilo pri opremljanju so jasne, čiste in preproste linije. Lijak brez odvečne omarice, ki prostor zapre do tal, preprosto ogledalo brez okvirja, nobene odvečne krame. Pripomočke lahko pospravite v visoko, ozko omaro, ki ne štrli iz prostora, ampak se z njim enostavno stopi. Ker pa pri kopanju vendarle prav pride dodatna polica za vso kozmetiko in ostale pripomočke, si lahko omislite takšno vgradnjo v steno, ki bo prostor poživila, mu dodala posebno noto, hkrati pa ne bo delovala kot tujek.

Sončna kopalnica

Z energijo se lahko napolnite že ob vstopu v kopalnico. Keramične ploščice so ponovno tiste, ki prostor popolnoma spremenijo, mu dodajo točno tisto, kar si želite. Oranžno-bela izbira ploščic ter droben vzorec na tleh je vse kar je potrebno storiti. Pri opremi lahko varčujete. Enostavno bela in preprosto oblikovana sanitarna keramika z omarico v barvi javorja bi bila ravno pravšnja izbira za kopalnico, kjer »dominira« barva. Zraven se lepo poda še lesen koš za perilo.

Majhno, praktično in domače

Včasih je pač potrebni izkoristiti vse kotičke, da pridobimo vsaj tisto nekaj najnujnejšega prostora za shranjevanje. Lijak je tako obvezno potrebno dopolniti s spodnjo omarico. Če te ni mogoče dobiti ravno po meri, se lahko zatečete k mizarju, s katerim boste lahko izkoristiti kotiček prav do zadnjega. Zanimiva domislica so obešala za brisače – poleg stenskih obešal lahko izkoristite tudi prostor na kopalni kadi s preprostimi okroglimi držali, ki vas ne bodo ovirala pri gibanju po kopalnici.

Uporabno lepa

Časi, ko smo ploščice polagali do stropa so minili. Prostor samo obremenijo, ga zaprejo v nekakšno škatlo, koristi pa ni. Dovolj je, da v keramiko (ali celo steklo) oblečemo tiste predele, kjer je to potrebno (okrog lijaka in kopalne kadi), do stropa pa lahko po želji oblečete samo določen predel (denimo v tuš kabini). Ko smo izbrali barvo in keramiko, sledi oprema. Ni kaj, omarice pod umivalniki so zares praktična in nadvse priročna zadeva, zato se je v majhni kopalnici kar težko izognemo. Če nam niti ta ne zadošča, si lahko omislimo tudi priročno ogledalo z omarico v njegovi notranjosti. Sledijo samo še drobni detajli, ki prostor poživijo (seveda, če tega nismo storili že z izbiro ploščic).

Ne spreglejte