SiolNET. Trendi Dom
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pastelni pompomi za romantično poroko

4

termometer

V tednu, ko se tudi na našem portalu ukvarjamo s porokami, je tudi ustvarjalni kotiček v znamenju poročnega dekorja. Pokazali vam bomo, kako narediti papirnate pompome.

Če malo pobrskamo po tujih spletnih straneh, namenjenih vsemu, kar zadeva poroke, ne moremo mimo puhastih krogel, ki na prenekateri fotografiji s poroke čez lužo krasijo prostor svatbe. Gre za papirnate pompome, ki z neštetimi sloji rahle koprene dajejo vtis razkošja in elegance s pridihom igrivosti. Če verjamete ali ne, pa jih je prav preprosto narediti kar doma.

In četudi ne prirejate ravno poročne svatbe, so lahko pompomi odlična dekoracija na vsaki zabavi, razveselila pa bo tudi otroke in najstnike, če jih na vrvici obesimo pod strop nad njihovo posteljo.

Potrebščine:

• več paketkov papirnatih prtičkov v izbranih barvah • cvetličarska žica • nit • škarje

Papirnati prtički so navadno večslojni. Če imamo takšne, jih moramo najprej razslojiti na najtanjše plasti. Prtiček razgrnemo in en vogal razslojimo, nato pa plast za plastjo previdno ločimo, da se ne raztrgajo. Plasti nalagamo na kupček, pri čemer pazimo, da so robovi karseda poravnani drug z drugim. Več slojev naredimo, bolj gost bo naš pompom, okvirno pa naj jih bo okoli 15.

Cvetličarsko žico prerežemo na pol, tako da dobimo približno deset centimetrov dolgo žico. Kupček prtičkov zložimo v "harmoniko" in to na sredini povežemo z žico, ki jo hkrati ovijemo v zanko. V zanko bomo na koncu vpeljali nit za obešanje. Tako, sloji prtičkov so varno povezani, še preden pa se lotimo najtežjega dela, se odločimo, kakšne oblike bo naš pompom. Oba konca "harmonike" lahko namreč prirežemo, s čimer ustvarimo različne pompome – takega z okroglimi konicami, ki bo spominjal na cvet, morda konce pristrižemo v obliki trikotnika, ali pa jih pustimo kar take.

Ko pompom vzcveti

Čaka nas še morda najtežji del izdelave pompoma. "Harmoniko" na obeh koncih razpremo, z eno roko primemo zanko iz žice, z drugo pa sloj za slojem vlečemo iz "harmonike" proti vrhu, izmenično na vsaki strani, da dobimo enakomerno kroglo. Pri tem moramo biti precej nežni, da ne raztrgamo tankih slojev prtička. Na koncu bi morali v roki držati puhasto kroglo, ki ji manjka le še nit, s katero jo bomo obesili na izbran prostor.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin