Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 1. 2008,
8.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 21. 1. 2008, 8.24

8 let

Pamet v kuhinji in kopalnici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Gospodinjski aparati nam lahko precej olajšajo delo in skrajšajo čas, ki ga preživimo med zoprnimi gospodinjskimi opravili.

Še več, »pametni« gospodinjski aparati nas ogovarjajo, nam svetujejo, poleg tega pa so tudi zelo hitri in varčni. Gotovo ste že slišali za sesalnik, ki svoje delo opravlja sam, pri tem pa celo zazna robove in stopnice, pred katerimi se obrne. Tudi hladilniki in pomivalni stroji premorejo številne novosti, nekatere med njimi so skoraj neverjetne. Medtem ko smo včasih o gospodinjskih aparatih razmišljali samo takrat, ko so se pokvarili, so danes stroji ne samo naši pomočniki, ampak z dodelanimi dizajni in dobavljivostjo v številnih barvah tudi okras doma.

Hladilnik za zdravje

Hladilnik je eden izmed kuhinjskih aparatov, ki je ves čas vključen. Zato je pomembno, da porabi čim manj energije. Simbol A pomeni najvišji energijski razred, ki lahko prihrani od 20 do 30 odstotkov energije. Novejši modeli hladilnikov vas s svetlobnimi ali zvočnimi znaki opozarjajo na odprta vrata, halogene žarnice in prozorne košare omogočajo boljšo preglednost, prilagodljive police večji izkoristek prostora. Poleg tega imajo novodobni hladilniki tehnologijo ECT, ki pomeni elektronski nadzor temperature. Sistem »no frost« preprečuje nabiranje ivja in ledu na stenah hladilnika, filter za ohranjanje okusa pa absorbira tudi najmočnejše vonje, tako da se vam ne more zgoditi, da ima mleko okus po čebuli ali kaj podobnega. Vaš hladilnik ima lahko tudi antibakterijski premaz, ki preprečuje nastanek plesni in razvoj bakterij, ter tako imenovano cono 0, kje je temperatura malo nad 0 stopinj Celzija, kar omogoči, da so ribe, meso in zelenjava dalj časa sveži. Model z dvema motorjema pa vam lahko dodatno prihrani energijo, saj lahko pred odhodom na dopust na primer izključite hladilnik in pustite vključen samo zamrzovalnik.

Pranje perila in posode po novem

Pralne stroje lahko polnimo s sprednje strani ali od zgoraj, zadnja možnost je primerna predvsem za manjše prostore. Odlike dobrega pralnega stroja so učinkovitost, ekonomičnost in tiho delovanje. Novejši pralni stroji omogočajo zamik začetka pranja in z natančnimi programi poskrbijo tudi za najbolj občutljive kose perila. Tudi pomivalni stroji so tehnološko vedno boljši. Posebna zaščita stekla omogoča brezskrbno pranje občutljivih kozarcev in skled, okrašenih s poslikavami, sistem »aqua plus« pa avtomatsko prilagaja pritisk vode izbranemu programu pranja. Tako voda doseže posodo na vseh mestih in odstranjuje trdovratne madeže. Sistem »aqualock« pa omogoča popolno zaščito pred iztekanjem vode, zato je pranje varno tudi takrat, ko vas ni doma.

Kuhinjski pomočniki Tudi v kuhinji vam lahko dobri aparati precej olajšajo življenje. Sodobna pečica vam bo skrajšala postopek za pripravo hrane, saj vas bo o vsem obveščala na digitalnem zaslonu, lahko pa vam bo celo predlagala najboljši recept. Najpomembnejše lastnosti pečice so moč gretja, raznolikost oblik pečenja in izbira sistemov gretja. Tako lahko imate poseben sistem za peko pic, za pecivo, žar in program odmrzovanja. Trojno steklo zagotavlja, da se na vratih ne boste opekli, nekateri modeli pa imajo celo funkcijo za avtomatsko čiščenje. S pomočjo takšnih aparatov bo torej vaš čas, preživet v kuhinji in kopalnici, precej krajši, pa tudi prijetnejši. A kljub temu ga raje čim več namenite svojim bližnjim. Gospodinjska opravila tako ali tako vedno počakajo.

Ne spreglejte