Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
3. 10. 2022,
12.42

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča ETIS d.o.o.

Natisni članek

gospodinjski aparati bela tehnika notranja oprema kuhinja pohištvo Etis advertorial

Ponedeljek, 3. 10. 2022, 12.42

2 meseca, 2 tedna

Kuhinje za zahtevne

Nasveti strokovnjakov pri ustvarjanju sanjske kuhinje

Vsebino omogoča ETIS d.o.o.

Načrtovanje kuhinje je ena najpomembnejših in hkrati zahtevnih nalog pri opremi doma. Upoštevati moramo tako idealno umestitev kuhinje v prostor kot njeno funkcionalnost. Ob upoštevanju, da gre pri nakupu kuhinje za večji finančni zalogaj, pa ne gre spregledati kakovostne izdelave in preverjenih aparatov, saj nam bo kuhinja le tako dolgo služila v kar najboljšem stanju. Zagotovo pa si vsak tudi želi, da bi estetika kuhinje odražala njegovo osebnost, poosebljala njegovo vizijo doma ter tako ustvarjala ambient, v katerem se bodo skozi leta zvrstili številni lepi trenutki in spomini.

ETIS | Foto:

Pravilna postavitev kuhinje je najpomembnejši dejavnik

Ne glede na to, ali je vaša kuhinja majhna ali velika, je ravno optimalna postavitev tista, ki pomaga, da prostor kar najbolje izkoristite in si tako zagotovite funkcionalne in praktične kuhinjske površine. V kuhinji to pomeni več kot le postavitev pohištva in omar. Veliko vlogo pri tem ima namreč ergonomija – ustrezna višina delovnih površin, dovolj prostora za gibanje in smiselna postavitev kuhinjskih aparatov je tisto, kar vpliva na to, da boste v domači kuhinji lahko uživali.

ETIS | Foto:

Tloris je tisti, ki bo najverjetneje določil postavitev vaše kuhinje, torej ali bo postavljena ob eno ali dve steni, v obliki črke L ali U ali pa imate morda dovolj prostora, da na sredino kuhinje postavite otok z delovno površino. V kuhinji velja načelo delovnega trikotnika, ki predstavlja merilo učinkovitosti v kuhinji. Trikotnik ustvarja prosto pot med prostorom za pripravo hrane (torej štedilnikom), prostorom za čiščenje (kuhinjskim koritom) in prostorom za shranjevanje hrane (hladilnikom). Načelo pravi, da je dolžina vsakega kraka trikotnika med 1,2 in 2,7 metra, skupna dolžina pa meri med 4 in 7,9 metra, pri čemer naj bo skozi trikotnik omogočeno udobno in nemoteno gibanje.

Pri načrtovanju kuhinje je dobrodošla strokovna pomoč

Ker je načrtovanje kuhinje eden večjih izzivov pri opremi doma, priporočamo, da se pri njenem načrtovanju, oblikovanju in postavitvi zanesete na strokovno in izurjeno ekipo.

Poiščite strokovnjake z dolgoletnimi izkušnjami, ki so z vami od načrtovanja do končnega izdelka in vam zagotavljajo podporo tudi po končani montaži. V podjetju ETIS so zavezani iskanju najboljših rešitev in najboljših izdelkov za vsako stranko posebej. Ponujajo nakup z garancijo ter podaljševanje trajanja življenjske dobe aparatov z vrhunskim servisom.

Naročite se na posvet v salonu, kjer si bodo vzeli čas, da prisluhnejo vsaki vaši želji, odgovorijo na vaše dileme in vas vodijo pri oblikovanju kuhinje vaših sanj.

ETIS gumb | Foto:

Slog kuhinje naj odraža našo vizijo o domu

V kuhinji dandanes ni več omejitev pri izbiri barv in materialov, ki bodo še tako preprosto kuhinjo preobrazili v elegantno lepotico. Pri izbiri materialov za kuhinjo je treba upoštevati več dejavnikov. Prvi korak je zagotovo premislek o tem, kakšen "občutek" želimo dati prostoru, pri čemer upoštevajmo, da marmor in beton ustvarjata hladnejši ambient, v nasprotju z lesom, ki da občutek domačnosti in topline. Poleg teh so na voljo tudi laminirani pulti v različnih naravnih imitacijah, ki so preprosti za vzdrževanje in cenovno dostopnejši. Ko se odločimo glede "vzdušja", ki ga želimo z materialom vnesti v prostor, bodimo pozorni na to, da je ta odporen na obrabo, preprost za vzdrževanje, da se dobro kombinira z drugimi materiali in kuhinjskimi aparati ter seveda, da je primeren za delo z živili.

ETIS | Foto:

Tako kot je velika izbira materialov, pri izbiri barv in dekorja praktično ni nobenih omejitev. Pri odločanju o tem se ozirajmo na osebni slog in na preostalo pohištvo v hiši, da bo notranjost hiše delovala kot popolna in smiselna celota. Pri ETISu poskrbijo za estetske predloge za kuhinjo, za ustrezne prehode med materiali in barvami, ki se skladajo s preostalim pohištvom v vašem domu. Prisluhnejo vsaki stranki posebej in pri oblikovanju upoštevajo njene potrebe ter temu prilagodijo prostor. Rezultat je ambient, ki je optimalno krojen, da ustreza željam in potrebam posameznika.

Pri tem sodelujejo s podjetjem next125, ki so prejemnik več prestižnih mednarodnih nagrad za oblikovanje, inovativnost, prijaznost do uporabnika. Kuhinje next125 izražajo drugačnost in tesno povezanost z naravo. Naravni materiali in okolju prijazna obdelava jih postavlja v središče sodobno zasnovanega doma. Predstavljajo sinonim za brezčasno oblikovanje in visoko kakovost izdelave. Z njimi bo kuhinja izdelana točno po vaših željah.

ETIS | Foto:

ETIS | Foto:

Gospodinjski aparati vam delo v kuhinji poenostavijo

Ne glede na to, ali opremljate novo kuhinjo, prenavljate staro ali nadgrajujete svoje trenutne gospodinjske aparate, ni nobena skrivnost, da je izbira pravega odločilna, kadar želimo delo v kuhinji poenostaviti. Ne nazadnje so prav gospodinjski aparati najpogosteje uporabljene stvari v našem domu – vsak dan kuhamo, pomivamo posodo, uporabljamo hladilnik … Zato ni odveč opozoriti, da se pri izbiri bele tehnike prepričajmo, da je ta zanesljiva in ustreza našim potrebam ter seveda da nam je tudi cenovno dosegljiva.

Ko iščete novo pečico, hladilnik, štedilnik, kuhinjsko napo ali pomivalni stroj, boste v trgovini ETIS našli gospodinjske aparate in belo tehniko premijskega razreda in priznanih blagovnih znamk, kot so Miele, Bora, Bosch, Liebherr, Gaggenau, Monolith in druge. Vse izdelke, ki jih imajo v ponudbi, osebno preizkusijo, poznajo njihovo pravo uporabno vrednost, ki je ne najdete ne v brošurah in ne na spletu. Preverite ponudbo v njihovi spletni trgovini ali se obrnite na njihove strokovnjake, ki bodo izbiro pravega prilagodili vašim željam in potrebam, da vam bo delo v kuhinji v pravi užitek.

Podjetje ETIS velja za velikega poznavalca gospodinjskih aparatov in bele tehnike za dom, kar potrjujejo številni zadovoljni kupci.

ETIS gumb | Foto:

ETIS | Foto:

Funkcionalnost, ki je skrita očem

Kuhinjske omare so polne najrazličnejših posod, ponev, kuhinjskega pribora in pripomočkov, sestavin za pripravo hrane in še mnogo več. Shranjevanje vseh bistvenih stvari na organiziran in dostopen način je ključnega pomena, da kar najbolje izkoristimo svoj čas za kuhanje, prehranjevanje in zabavo. Z lesenimi vstavki s podlogo iz filca, nosilci pokrovk, pladnjev iz pečice in različnimi sistemi za ločevanje odpadkov bomo naredili red na natrpanih policah in v predalih, pripomočke obdržali na svojem mestu ter tako vedno hitro našli tisto, kar potrebujemo. Če stensko oblogo nadgradimo s funkcionalnimi dodatki, kot je denimo modularni sistem next125 Cube, sprostimo prostor v predalih, poleg tega pa so nam kuhinjske brisače, začimbe in noži vedno na dosegu roke.

ETIS | Foto:

Opremljanje kuhinje je velik projekt in ne nekaj, kar naročimo na spletu in brez premisleka. V ETISu bodo namesto nas poiskali posebne rešitve za kuhinjo, da bo ta popolna kombinacija estetike in funkcionalnosti. Tudi če želimo na primer kuhinjski otok, oblikovan kot elegantna miza, ali pa kuhinjo v omari, bodo oblikovali kuhinjo, o kateri smo vedno sanjali. Svetovali bodo pri opremljanju in izbiri pohištva in gospodinjskih aparatov ter izrisu in projektiranju kuhinje. Ponujajo tudi strokovno montažo in vzdrževanje kuhinje z lastno montažno ekipo.

V salonu se nam bodo posvetili osebno. Izbira je res velika, a s spoznavanjem našega načina priprave hrane in uživanja v kuhinji bodo znali poiskati idealne rešitve za vse potrebe. Pred srečanjem pa nas pripravijo, da doma izmerimo ali morda slikamo sedanje stanje, ker bodo tako lažje našli najboljšo rešitev.

Za prijavo na posvet in rezervacijo termina z njihovim svetovalcem jih pred srečanjem v salonu pokličite na +368 1 200 70 00 ali pa se prek obrazca naročite na posvet.

Naročite se na posvet! 

Vabljeni, da obiščete razstavni salon podjetja ETIS na sejmu pohištva in notranje opreme Ambient na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, in sicer od 5. do 9. oktobra. Predstavili bodo novosti iz segmenta kuhinj, pohištva in bele tehnike.
Ne spreglejte