Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
13. 10. 2021,
7.15

Osveženo pred

2 meseca, 2 tedna

Vsebino omogoča Velux

Natisni članek

mansarda strešna okna Velux advertorial

Sreda, 13. 10. 2021, 7.15

2 meseca, 2 tedna

Kako zmanjšati stroške ogrevanja v mansardi?

Vsebino omogoča Velux

Le kdo si ne želi mirnejšega doma z udobno temperaturo ter nižjimi stroški ogrevanja? Zdaj je pravi čas, da razmislite o zamenjavi starih strešnih oken z novimi ali pa kar v celoti prenovite svoj dom. Menjava je preprosta, s pomočjo izkušenih strokovnjakov je opravljena v enem dnevu ali dveh. Da pa boste izbrali pravo rešitev za svoj dom, se naročite na brezplačen posvet s strokovnjakom za strešna okna in poiščite navdih v priročniku ter si z novo generacijo strešnih oken zagotovite dvakrat boljšo toplotno izolacijo.

Z zamenjavo oken boste izboljšali počutje in bivanje. Preverite, zakaj je zdaj pravi čas za menjavo ali prenovo.

Foto: VELUX Slovenija | Foto: Foto: VELUX Slovenija

Zmanjšajte toplotno izgubo za 60 odstotkov

Ko se želimo zaščititi pred hladnim vremenom, moramo biti pri izbiri izdelkov pozorni na U-vrednost. Ta je v bistvu vsota toplotnih uporov plasti, ki tvorijo izdelek – nižja ko je, boljša bo izolacija. In prav strešna okna VELUX nove generacije imajo izboljšane izolacijske lastnosti zaradi svoje inovativne konstrukcije in visokokakovostnih komponent ter visokozmogljivega izolacijskega materiala, ki zmanjšuje toplotne izgube. Če zamenjate staro strešno okno z novim oknom VELUX, ki ima trojno zasteklitev, lahko toplotno izgubo zmanjšate tudi za 60 odstotkov.

Z zamenjavo oken boste poskrbeli, da toplota ostane v notranjosti, mraz pa zunaj, hkrati boste prihranili pri stroških ogrevanja.

Kako še dodatno izboljšati energijsko učinkovitost

Pri zmanjšanju toplotne izgube in stroških za ogrevanje pomagajo tudi energijsko učinkovite zasteklitve, ki so lahko dvojne ali trojne. Trojna zasteklitev zagotovo prinaša največjo zaščito v hladni sezoni, saj uspešno preprečuje vstop hladnega zraka ter tako poskrbi za več udobja, hkrati pa je to tudi najboljša naložba za življenje pod poševno streho. Pred nakupom si oglejte tudi možnosti za pridobitev finančnih sredstev iz Eko sklada, ki spodbuja vgradnjo troslojnih oken v bivalnih enotah. Za dodatno izolacijo pa lahko okna opremite še z dodatki, kot so senčila termo plise in zunanje rolete

Dvakrat več svetlobe v prostoru

Strešno okno prepušča dvakrat več dnevne svetlobe kot vertikalno enake velikosti ter ustvarja občutek odprtosti. Ko se odločimo za prenovo oz. zamenjavo, je pomembno, da načrtujemo velikost okenskih površin, ki bi morala po priporočilu biti velika vsaj 20 odstotkov tlorisne površine prostora. Velikokrat namreč eno strešno okno zagotavlja dovolj svetlobe v majhnem prostoru, v večjem pa je smotrneje dodati več strešnih oken v poljubni kombinaciji. Zadostna količina dnevne svetlobe namreč zmanjša potrebo po uporabi luči in dokazano pomaga ohranjati zdrav ritem posameznika ter njegovo učinkovitost, izboljša tudi naše počutje.

Strešna okna torej prispevajo k udobnejšemu bivanju in izboljšanemu notranjemu ozračju, pomagajo pri odstranjevanju CO2  ter vlage iz bivalnih prostorov. Vse to je omogočeno s posebnim sistemom za avtomatizirano upravljanje strešnih oken in senčil VELUX ACTIVE, ki bo sam poskrbel za uravnavanje kakovosti zraka, prezračevanje glede na temperaturo, količino CO2 in vlage v prostoru.

Foto: VELUX Slovenija | Foto: Foto: VELUX Slovenija

Okno vam lahko preprosto zamenjajo v enem dnevu 

Zamenjava strešnega okna oz. prenova je izjemno preprosta, saj mojstri strešno okno zamenjajo v enem dnevu ali dveh. Vsekakor je priporočljiv brezplačen posvet s strokovnjakom za strešna okna, ki vam bo pomagal izbrati prave izdelke in vam bo na voljo skozi celoten postopek. V dodaten navdih vam je lahko tudi brezplačen priročnik, v katerem boste še pred začetkom zime našli uporabne nasvete in rešitve za topel, udoben in energetsko učinkovit dom.

Ne spreglejte