Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 12. 2011,
8.21

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Petek, 9. 12. 2011, 8.21

8 let

Darilne stekleničke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ne zavrzite posebno oblikovanih steklenic, v katerih ste kupili različne likerje in preostale žgane pijače. Preobrazite jih v simpatično darilo, ki se bo podalo vsaki kuhinjski polici.

Danes vam predstavljamo idejo za darilo, za katero ne boste porabili več kot uro dela. Čeprav je postopek precej enostaven, to še ne pomeni, da je darilo manj vredno – ravno nasprotno, izdelovanja se lahko lotijo tudi vaši otroci, ki si bodo tako popestrili dan z ustvarjanjem in ne bodo vedno viseli na računalnikih, zaprti v svojih sobah.

Kaj potrebujemo?

- Prazno steklenico, - pesek različnih barv, - barve za steklo, - okrasno vrvico za pentljo, - zamašek iz plute.

Pa začnimo

Najprej si izberemo stekleničko, v katero bomo nasuli pesek. Tudi različno oblikovane stekleničke lahko najdemo v trgovinah s potrebščinami za ustvarjanje, vendar smo tudi pri tem koraku raje ekološki ter izberemo prazne stekleničke različnih likerjev in žganih pijač, ki so po navadi posebno oblikovane, izdelek pa je zaradi tega veliko bolj privlačen. Zato poskrbite, da čez leto ne zavržete steklenic ter jih raje porabite za lepa in ugodna darila.

V izbrano steklenico vsujemo prvi odtenek peska, ki naj seže približno centimeter v višino znotraj steklenice. Lahko bi uporabili tudi barvno sol, vendar smo se odločili za pesek, saj ga, če ga ne najdemo v trgovinah, lahko poiščemo tudi v naravi – odtenki barv bodo sicer temnejši (črna, siva, rjava, bela) , vendar je kombinacija takih odtenkov prav tako prijetna. Vzamemo naslednji odtenek peska in ga pazljivo vsujemo na prvo plast ter pazimo, da se obe plasti med seboj ne pomešata. Ta postopek nadaljujemo, dokler ne zapolnimo celotne prostornine stekleničke, med procesom pa se igramo z vrstnim redom odtenkov.

Ko je steklenica polna peska, jo na vrhu zapremo z zamaškom iz plute, okrog grla steklenice pa zavežemo pentljo poljubne barve – za božično darilo je vsekakor najprimernejša pentlja srebrne ali zlate barve. Na koncu lahko stekleničko tudi poljubno porišemo z barvami za steklo, vendar moramo biti pozorni, da ne pretiravamo, saj so že plasti peska dovolj kot okrasni motiv.

Ne spreglejte