SiolNET. Trendi Dom
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Črno-bela kuhinja

4

termometer

Nova črno-bela kuhinja. Bralka nas je vprašala, kakšne naj bodo ploščice in barva tal ter sten. Nasvete za oblikovanje notranjega prostora podaja arhitektka Ana Kosi iz salona Elementare.

Bralka se je na arhitektko iz salona notranje opreme Elementare Ano Kosi obrnila za nasvet pri opremljanju nove kuhinje. Ta je črno-bela. Ima steklene črne in bele fronte, nekatere z dekoracijo listov. Pult je bel. Kakšni naj bodo tlak, barve sten in preostali kuhinjski dodatki?

Arhitektka Ana Kosi svetuje:

Monokromatska barvna skala kuhinje je izbrana v duhu časa. Trenutno so namreč v ospredju preprosti interierji, izhodiščno monokromatskih barv, ki jih kombiniramo z naravnimi materiali. Predvsem z grobo obdelanim, oljenim lesom, kamnom in betonom.

Les je odlična kombinacija za monokromatske ambiente, saj s svojo teksturo in toplino omili močne kontraste med črno in belo ter v ambient vnese naravni pridih. Beton in kamen s svojimi sivimi in naravnimi odtenki ter različnimi teksturami prav tako razbijata velike, kontrastne, gladke, sijoče in steklene črno-bele površine bralkine kuhinje, še izhodišča nadaljnje zasnove pojasnjuje strokovnjakinja za opremljanje notranjih prostorov.

Sklep je: bralka naj kombinira obstoječo kuhinjo in omenjene materiale ter barve, kot so črna, siva, bela in rjava, med materiali pa naj izbere naravni les, keramiko ali beton. Glede na to, da je kuhinja v visokem sijaju, naj bodo vsi preostali pohištveni kosi matirani, kontrastno bolj grobi. Po tleh Kosijeva predlaga oljen parket v čim večji dimenziji. Stene naj ostanejo bele.

Barve naj bralka v stanovanje vnese z različnimi dodatki, ki bodo v ambientu resnično zažareli, glede na sicer splošno zadržani slog opreme stanovanja. To so lahko pisane posode, zanimive luči, slike in posterji na stenah, prti in podobno.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin