Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
27. 5. 2021,
11.56

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Natisni članek

Mojster za vse pisarna delovni kotiček prenova arhitektura 3D izris Irena Dvoržak

Četrtek, 27. 5. 2021, 11.56

2 leti, 11 mesecev

MOJSTER ZA VSE

Prej/potem: skladišče postalo prijetna soba za delo #3D-izris

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,01

Če bi morali izbrati eno stvar, ki se je v prejšnjem letu močno spremenila, so to zagotovo naše delovne navade in nasploh način dela. Ugotovili smo, da lahko delamo doma, večina nas je pa žal tudi ugotovila, da za delo od doma nima ustreznega prostora.

Primer vizualne rešitve za delovno sobo. Irena Dvoržak je sobo za odlaganje predmetov spremenila v pisarno z dušo. | Foto: Primer vizualne rešitve za delovno sobo. Irena Dvoržak je sobo za odlaganje predmetov spremenila v pisarno z dušo.

Tako so v kratkem času naše jedilne mize postale konferenčne, zapuščeni kotički delovni kotički, spalne sobe pa prostor za umik, kraj za krajši ali daljši klic po Zoomu.

Kaj pa, če bi ugotovili, da imate eno neizkoriščeno sobo, ki bi lahko postala vaša oaza za delo in sproščanje?

No, ravno to je ugotovila bralka, ki se je v tem zahtevnem pandemijskem času odločila ustanoviti lastno podjetje, ki bo imelo sedež prav v sobi družinske hiše, kjer so se leta nabirale neuporabljene stvari.

Prostor za odlaganje lahko postane idealen delovni prostor. | Foto: Prostor za odlaganje lahko postane idealen delovni prostor.

V rubriki Mojster za vse smo maja objavili nagradni natečaj, v katerem smo enemu nagrajencu podarili izris delovnega kotička, ki je postal pomemben prostor v naših domovih. Oblikovalka Irena Dvoržak je pripravila privlačno rešitev za delovni kotiček in morda lahko njena ideja pomaga tudi vam urediti lep prostor za delo, študij ali branje.

In tako kot vedno, ko opremljamo prostor, moramo najprej razmisliti o svojih potrebah, delovnih navadah in željah. Mlada podjetnica je vedela, da potrebuje veliko delovno mizo, na kateri bo pisala, ustvarjala in pakirala pakete, ter veliko prostora za shranjevanje fasciklov, kuvert in drugih potrebščin.

Irena Dvoržak delovni kotiček | Foto:

Ravno iz tega razloga so miza in police pričvrščeni na steno. Na ta način je miza dovolj velika, ker nima nogic pa ne jemlje toliko fizičnega in vizualnega prostora. Pod njo je dovolj prostora za odlaganje paketov, ki čakajo na nove lastnike.

Fascikli in pomembni dokumenti, ki so bili prej naloženi po vsej sobi, so zdaj lepo zloženi in dosegljivi v omari, ki je postavljena prav za to.

Ker pa je soba dovolj velika, da izpolni vse želje in potrebe lastnice, se je v enem kotičku znašel tudi prostor za počitek, ki se, ob prižigu fotoaparata in kamere, hitro spremeni v fotografski studio.

Irena Dvoržak delovni kotiček | Foto:

In ker je nevsezadnje podjetnica tudi mama treh otrok, je v sobi dovolj prostora še za igro, kreativno in tisto z igračami, za zdaj lepo pospravljenimi v podokenske police.

Barve so umirjene, takšne, ki nas, ko je čas za delo, navdihujejo, ko pa je čas za počitek, pa sproščajo.

Le pravilna osvetlitev, razporejena po celotnem prostoru, šopek rož in mehki tekstil in vaš delovni prostor je nared za delo, počitek in uresničitev sanj.

Irena Dvoržak delovni kotiček | Foto:

Irena Dvoržak delovni kotiček | Foto:

Irena Dvoržak iz oblikovalskega studia Kreativice vas vsak mesec navdihuje s čudovitimi 3D-predlogi za prenovo vaših prostorov. Našemu nagrajencu je pomagala pri načrtovanju barvne preobrazbe za spalnico.

Kako je videti sanjska terasa v 3D-izrisu, ki ga je za aprilsko nagrajenko pripravila Irena? Preverite na spodnji povezavi. 

Trendi Prej/potem: Uživanje na prostem

Še nekaj Ireninih rešitev za vaš dom:

Trendi Prej/potem: prenova otroške sobe, polne skritih kotičkov
Trendi Prej/potem: nora preobrazba dnevne sobe
Trendi Ko tradicionalno bel prostor zasije v svežih barvah
Ne spreglejte