Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 4. 2013,
20.21

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

avto

Nedelja, 28. 4. 2013, 20.21

1 leto, 3 mesece

Živce parajoče navade voznikov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kolikokrat ste med vožnjo izgubili živce, ko vam je nekdo izsilil prednost, ali pa ni uporabil smernika? Poglejmo, kakšno vedenje ne sodi za volan.

Dobra koncentracija, dinamičnost in mirni živci so ključni za varno vožnjo, in čeprav se sami morda trudite upoštevati osnove bontona in pravil na cesti, pa včasih živce izgubite zaradi drugih udeležencev v prometu. Pri reviji Complex so izpostavili nekaj navad, ki bi opisale voznike, ki si jih ne želimo srečati na cestah. Ste že slišali za smernike? Vključevanje v krožno križišče bi bilo veliko lažje, če bi se ljudje naučili uporabljati smernike. Če ponovimo cestno prometne predpise – smernik uporabite, ko zapustite krožišče, in ga ne prižigate, ko zapeljete v krožišče, razen, če ga nameravate zapustiti na prvem izvozu. Enako velja za prehitevanje, saj nekateri drzni vozniki na prehitevalni pas zavijejo ne da bi na to opozorili druge udeležence v prometu. Na cesti nismo sami! Vožnja le po levem pasu Dva pasa na hitrih cestah obstajata z razlogom. Prometna kultura veleva, da je levi pas za tiste hitrejše voznike in nenehno zadrževanje na levi, ko vozite počasneje od ostalih, ni uvidevno. Ko vas po desni strani prehitijo že trije nestrpneži, je čas, da se jim umaknete na desno. Neupoštevanje varnostne razdalje Ko se srečata nestrpnež in ljubitelj počasnejše vožnje po levem pasu se krvni tlak dvigne obema. Ne glede na to, kako se vam mudi, vožnja tik za avtomobilom pred vami ni varna, poleg tega pa bi bila krivda za nesrečo, v primeru, da voznik pred vami stopi na zavoro, najverjetneje na vas. Vožnja pod vplivom opojnih substanc Piti ali voziti, preprosto. Če ste si privoščili kakšen kozarček preveč, pokličite taksi, brez izjem.

Preglasna glasba Čeprav ljubimo glasbo in je občutek, ko zapeljete na avtocesto in do konca navijete glasnost pri najljubši pesmi, prekleto dober, pa nas glasba lahko zmede, poleg tega med čakanjem na semaforju ni treba vsem mimoidočim poslušati zadnjega Severininega hita, ki vam odmeva iz zvočnikov, vrata vašega avtomobila pa tako škripljejo, da obstaja nevarnost, da odpadejo s tečajev … Sedenje na hupi Nekateri vozniki komaj čakajo na priložnost, ko bodo skočili na hupo, čeprav niso na sobotni poroki. Če voznik pred vami ni speljal isto desetinko sekunde kot se je prižgala zelena luč, še ni potrebe, da trobite. Tudi trobljenje v zgoščenem zastoju še ni premaknilo vozil. Meglenke v sončnem dnevu Naj ponovimo, meglenke prižgemo izključno takrat, ko je megla tako gosta, da ne vidimo ceste pred seboj. S prižganimi meglenkami v sončnem dnevu boste videti kot idiot, ki moti druge voznike. Enako velja za dolge luči ob srečanju z drugim avtomobilom sredi gozdne ceste. Telefoniranje med vožnjo Brezžične slušalke danes lahko kupite za smešen denar, večina novih avtomobilov pa ima že vgrajeno možnost telefoniranja prek bluetootha. Tudi statusa na Facebooku ni treba spreminjati med vožnjo! Komentiranje vožnje ostalih udeležencev Vsi smo se že kdaj ujezili nad počasnim upokojenim gospodom in "žensko za volanom", vendar vam stereotipi o ženskih voznicah ne bodo skrajšali poti in voznikov na katere se jezite naredili boljših, zato se sprostite, pamet v glavo in pazljivo na cesti!

Ne spreglejte