Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 8. 2013,
15.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

oblačila služba

Četrtek, 29. 8. 2013, 15.43

8 let

Ženske, pazite, da krilo ne bo prekratko

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Med priprave na razgovor za službo spada tudi primerna izbira oblačil, ta bodo o vas in vašem odnosu do dela povedala marsikaj. Izogibajte se predvsem živih barv in (pre)kratkih kril.

Pri prvem stiku z bodočim delodajalcem je pomemben vaš videz, zato poskrbite, da bo ta kar najbolj profesionalen. Na mnenje delodajalca ne bo vplivala le izbira oblačil, ki lahko sicer marsikaj pove o vaši osebnosti in navadah, ampak ves vtis.

Izbor oblačil prilagodite trenutnim modnim smernicam in delovnemu mestu, za katerega se potegujete. Pomembno je predvsem, da zadenete zlato sredino in se v opravi počutite udobno.

Omara vsake ženske bi morala vsebovati nekaj ključnih kosov oblačil, ki jih med seboj lahko več kot odlično kombiniramo: klasičen ženski kostim, modno srajco, suknjič, elegantne hlače, črno krilo in plašč. Pri izbiri krila morate biti pozorni predvsem na dolžino, saj to ne sme biti prekratko. V poslovnem svetu namreč velja nenapisano pravilo, da naj bi krilo segalo od tri prste nad do tri prste pod kolenom. Nujni dodatek h krilu so hlačne nogavice črne ali kožne barve.

Videz pomembnosti boste ustvarili z izbiro kostima v temnih barvah in srajčko. Ko izbirate barve, se namesto po živih raje ozrite po umirjenih pastelnih barvah. Med najbolj priljubljene barve sicer spadajo mornarsko modra, siva in črna. A če se odločite za črno barvo, poskrbite za to, da jo boste kombinirali s odtenki nežne barve, ki bo nekoliko omehčala vaš strog videz.

Moški: odlična izbira bo že klasična obleka Moški imajo pri izbiri oblačila veliko manjšo dilemo kot ženske. Odlično bodo namreč videti že v klasični temnejši obleki (suknjič in hlače) in nekoliko svetlejši srajci. Edino, na kar morajo biti pozorni, so primerni čevlji in nogavice. Zgrešili ne bodo niti, če bodo na razgovor prišli oblečeni v športno-elegantnem duhu – namesto klasičnega suknjiča lahko izberejo športni suknjič ali pa temne kavbojke in klasičen suknjič.

Ne pozabite ne pričesko in modne dodatke Morebitno monotonost izbrane oprave lahko razbijete in popestrite s šalom ali modnim kosom nakita, ta naj bo lično izbran. Pri izbiri nakita bodite skromni, saj velja pravilo: manj je več. Pričeska naj bo urejena, ličenje pa preprosto in ne preveč vpadljivo. Medtem ko je pri moških pomembna urejena brada, so pri ženskah pomembni urejeni nohti. Ljubiteljice lakov se boste morale pri barvah nekoliko zadržati, saj so za razgovor najbolj primerni nežni odtenki barv.

Naj bo obleka pika na i Čeprav obleka ni tista, ki ključno vpliva na to, ali nas bo nekdo zaposlil ali ne, pa je morda pika na i. S pravo izbiro obleko boste delodajalcu namreč dali vedeti, da ste pripravljeni na nove izzive. Seveda pa ne bo napačno, če se pred odhodom na razgovor tudi nekoliko pozanimate o politiki oblačenja v podjetju oziroma kako v službo hodijo oblečeni zaposleni. Če boste namreč na razgovor prišli opravljeni podobno kot oni, vas bodo hitreje vzeli za svoje – to pa je ključna prednost pred drugimi kandidati.

Ne spreglejte