Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 7. 2013,
18.43

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

spletno nakupovanje

Četrtek, 4. 7. 2013, 18.43

8 let

Prednosti spletnega nakupovanja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Največji plus tovrstnega nakupovanja je, da ga lahko opravimo od doma, zaradi česar prihranimo tako na času kot na denarju, ki bi ju porabili za pot do trgovine.

Čeprav ima spletno nakupovanje nekaj slabosti, pa njegove prednosti vsekakor prevladajo. Predstavljamo vam le nekaj najpomembnejših prednosti, zaradi katerih vas bo spletno nakupovanje premamilo.

Preprostost in hitrost nakupa Sam nakup poenostavi že dejstvo, da ga s pomočjo računalnika z dostopom do interneta in e-denarnico od doma lahko opravite v nekaj minutah. To pomeni, da prihranite tako na času kot na denarju, ki bi ju porabili za vožnjo do trgovine in z iskanjem parkirnega mesta. Pomembna je tudi hitrost, saj storitve lahko koristite že čez nekaj ur, izdelki pa so lahko, če jih naročite do določene ure (obratovalni čas pošte ali hitre dostavne službe), pred vašimi vrati že naslednje jutro.

Kupujete lahko ob katerikoli uri Ker je spletna trgovina z razliko od klasične "odprta" 24 ur na dan, vse dni v letu, se vam ni treba obremenjevati z odpiralnim časom. Poleg tega pa na spletu lahko kupite tako rekoč vse na enem mestu, kar za nakup v klasičnih trgovinah ne velja. Pri storitvah se je pred nakupom priporočljivo pozanimati o razpoložljivosti želene storitve, saj se vam sicer lahko zgodi, da so vsi želeni termini že zasedeni.

Nižja cena izdelkov in storitev Ker spletno prodajo lahko vodi le en ali nekaj zaposlenih in ker ne potrebujejo velikih prostorov za razstavo ali skladiščenje izdelkov (velikokrat ni zalog, saj naročila posredujejo direktno dobaviteljem), so lahko posledično tudi cene izdelkov v primerjavi s klasično prodajalno nižje. Poleg nižjih cen pa na spletu lahko kupite izdelke oziroma storitve, ki jih ni mogoče dobiti v lokalnih trgovinah ali v Sloveniji, oziroma tiste, ki so znižane le za spletne nakupovalce.

Pregled vseh cen na enem mestu Spletno nakupovanje vam poleg pregleda široke ponudbe izdelkov ponuja tudi možnost pregledovanja vseh cen enakih izdelkov na istem mestu. Tako lahko kupec na spletu prebere vse podrobnosti o izbranem izdelku in nato izdelke primerja med sabo. Pri nakupu tehničnih izdelkov pa lahko iz množice kriterijev izbere tiste, ki so njemu najbolj pomembni.

Ne spreglejte