Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 6. 2013,
14.13

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

bonton trgovina supermarket živila

Torek, 4. 6. 2013, 14.13

7 let, 12 mesecev

Ne obnašajte se, kot da ste v trgovini sami

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ste naporen kupec? Pomislite na to, ko boste po končanem delovniku skočili še po nekaj stvari za večerjo.

Nakupovanje je dovolj stresno že samo po sebi, še posebej v konicah, ko se zdi, da je v trgovino nenadoma pridrvela vsa bližnja in daljna okolica. Takrat je še posebej očitno, da bi bilo treba spodnja navodila v velikem formatu nalepiti na vsak vhod.

Ne povzročajte zastojev Ko se ustavite v prehodu med policami in si ogledujete izdelke, vozička nikar ne pustite na sredini prehoda. Približajte ga polici, ki vas zanima, potem pa se skupaj z njim premaknite naprej. Nikakor ga ne prislonite k eni polici, medtem ko si ogledujete drugo.

Brez pretiranega otipavanja živil Plastične rokavice so na oddelku s svežim sadjem in zelenjavo z razlogom – da jih nadenete, ko izbirate najbolj všečne kose. Sploh če ste eden tistih, ki odstranijo vsa jabolka na vrhu in sežejo po tistem, ki je povsem na dnu. Nihče namreč ne bo hvaležen za brezplačne prstne odtise, ki jih bo dobil skupaj z živilom. Pa tudi za vdrtine, ko ste s stiskanjem preverjali zrelost, ne. Trkanje po lubenicah in melonah še preživimo, paradižnika pa nikar ne trpinčite.

Vrnite tja, kjer ste vzeli Ja, trgovci so plačani tudi za to, da izdelke zlagajo na police. A če si na oddelku s kompoti premislite glede nakupa vrečke špagetov, vendarle premagajte tistih nekaj metrov in jih vrnite tja, kamor spadajo. Zato, ker je pošteno, pa tudi zato, ker lahko včasih s svojim početjem kakšen izdelek tudi uničite. Recimo vrečko zamrznjenega graha, ki ga pustite med sladkarijami.

Spoštujte osebni prostor drugih Naj gre za nakupovalni voziček ali košarico, bodite obzirni in pazite, kam ju molite. Predvsem ko čakate v vrsti za blagajno. Tudi če z vozičkom dregate v osebo pred sabo, se vrsta ne bo nič hitreje premaknila. To se ne bo zgodilo niti, če boste osebi pred sabo čez ramo zrli v denarnico, medtem ko plačuje.

Hitra blagajna je za hitre nakupe Če je na tako imenovano hitro blagajno dovoljeno prinesti največ deset izdelkov, to pomeni točno deset izdelkov. Ne deset vrst različnih izdelkov, temveč deset kosov. Prav tako ne velja, da se v vrsto postavite, ko imate v košarici deset kosov, potem pa kakšnega družinskega člana pošljete še po tri tetrapake mleka, šest čokolad in kilogram korenja.

Občasno se potrudite biti vljudni Če ste na blagajno pritovorili poln voziček ali celo dva, za vami pa stoji nekdo, ki ima v košarici le dve žemlji, ga spustite predse. Za strošek dodatne minute ali dveh boste nekomu polepšali dan.

Ne spreglejte