Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 12. 2015,
9.53

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Robert Kranjec Jurij Tepeš Domen Prevc Anže Lanišek Anže Lanišek Anže Semenič

Petek, 18. 12. 2015, 9.53

8 let

Zgodovinski dosežek bratov Prevc!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Slovenija je z navdušenjem pozdravila osmo zmago Petra Prevca in se veselila premiernih stopničk Domna Prevca. Pohvalita se lahko kot prva brata, ki sta skupaj stala na odru za zmagovalce.

Družina Prevc je v Engelbergu spisala zgodovino. Peter Prevc in Domen Prevc sta zablestela v švicarskem skakalnem središču v Engelbergu. Naš najboljši mož je bil že po prvi seriji na vodilnem mestu, medtem ko je bil 16-letni Domen tretji. Zadnji je v drugo stopil na plin in ob pristanku prehitel kar 27 let starejšega Noriakija Kasaija.

Po ne blestečem skoku drugega po prvi seriji Richarda Freitaga je že pred nastopom v rumeno odetega Petra postalo jasno, da se bo Slovenija veselila 44. posamične zmage. Naš najboljši skakalec zadnjih zim, ki v petek na treningu ni bil najbolj razpoložen, je tudi v drugo suvereno opravil nalogo in se z visokim naskokom skoraj 14 točk veselil osme zmage v karieri. Tretji Kasai je zaostajal že za 23,6 točke, kar pove, da sta brata Prevc na sobotni preizkušnji dominirala. Domen si bo prav tako za vedno zapomnil Engelberg, saj je prvič v karieri stopil na oder za zmagovalce in se v skupnem seštevku svetovnega pokala povzpel na osmo mesto.

Prevc beži Freundu

Peter pa je po novem uspehu na večni lestvici le še za zmago oddaljen od Primoža Ulage, ki je v karieri skočil do devetih zmag. A 23-letni skakalec kranjskega Triglava ima še veliko časa.

"Fantastično. V petek sem imel težave in nisem našel pravega ritma. Naredili smo veliko analiz, zakaj nisem skočil perfektno. Očitno so pomagale, saj sem danes skakal dobro. Veselim se že prihodnje tekme," je po zmagi povedal Prevc.

Z novimi stotimi točkami se je še utrdil na prvem mestu in ima pred Severinom Freundom, ki že na drugi tekmi zapored ni bil najbolj razpoložen, kar 105 točk prednosti, tretji Kenneth Gangnes pa zaostaja že 154 točk.

Do točk sta skočila še dva Slovenca. Zmagovalec kvalifikacij Anže Lanišek na tekmi ni pokazal, kar smo videli v petek, in bil na koncu 24., Jurij Tepeš pa je pristal na 28. mestu. Robert Kranjec in Anže Semenič sta bila za finale prekratka.

Ne spreglejte