Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 11. 2009,
19.12

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 27. 11. 2009, 19.12

8 let

Z optimizmom na posamično tekmo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prva tekma svetovnega pokala v smučarskih skokih se ni izšla povsem po slovenskih željah. Na ekipni tekmi so naši orli, kljub odličnim skokom trojice osvojili deveto mesto in ostali brez finala.

Robi Kranjec je imel v svoji skupini (četrta skupina) tretjo oceno za Malyszem in Ammannom. Mitja Mežnar, ki je v skakal v drugi skupini, ki je morala ponavljati svoj skok zaradi neregularnih pogojev (sneg in počasnejša smučina), je zaostal le za Avstrijcem Koflerjem in sicer samo za pol metra. Odličen pa je bil tudi Primož Pikl v tretji skupini, saj so ga prehiteli le Schlierenzauer, Bodmer, Jacobsen in Olli. Jernej Damjan je v prvi skupini pristal pri 83 metrih in žal osvojil zadnje mesto ter s tem izničil tri odlične skoke reprezentančnih kolegov. Na koncu je slovenske orle iz finala dokončno izločil mladi Švicar Remi Francis, ki je skočil potrebnih 116.5 metrov in skupno s Küttlom, Egloffom in Ammannom naše premagal za 2,5 točke. "Po eni strani sem vesel dobrih skokov trojice, po drugi strani pa smo imeli nekaj smole, da smo za 2,5 točke izpadli iz finala, saj bi se lahko borili za želeno šesto mesto. A sedaj ne moremo storiti ničesar, vsi poznamo Kuusamo in vemo, da gre tu vedno za loterijo. Jutri je nov dan. Upam, da bodo fantje zadržali raven skokov in uspeh gotovo ne bo izostal," je po ekipni tekmi povedal selektor reprezentance Matjaž Zupan.

"Danes sem imel ogromno smole. Resda tudi moji skoki niso bili tako dobri kot na treningih, a če bi imel vsaj normalne razmere, bi se moral tudi s takšnimi nastopi prebiti naprej. Resda je Kuusamo vsako leto loterija, samo res ne vem, zakaj moram vedno jaz zmagati. V negativnem smislu, seveda," pa je bil vidno razočaran Damjan, ki za zdaj še ne ve, ali bo odpotoval na naslednje tekme v Lillehammer.

Avstrijci vendarle zmagali

Kljub temu, da v finalu niso skakali naši orli, pa smo lahko spremljali zanimivo finalno serijo. Odločitev o zmagovalcu je padla prav ob zadnjem skoku, ki ga je izvedel Nemec Martin Schmitt. Nemški skakalec je imel prednost pred Avstrijci pred zadnjim skokom, saj ga je Gregor Schlierenzauer povsem polomil v tretji skupini in Avstriji pridelal slabih 20 točk zaostanka za Nemci. Kljub temu, pa je odlično skočil Morgenstern in na koncu Schmitta premagal za kar slabih 35 točk. Tretje mesto je ostalo doma, blestel pa je Janne Ahonen. Najboljši posameznik tekme pa je bil Švicar Simon Ammann, ki je skočil 144.5 in 145.5 metrov. Odlično je skakal tudi Poljak Malysz, ki pa ga jutri ne bo na posamični tekmi, saj se tja ni uvrstil preko kvalifikacij.

Posamična tekma bo na sporedu v soboto ob 15. uri.

Ne spreglejte