SiolNET. Sportal Zimski športi
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

V Kranjski Gori (še) brez denarja za dodatno tekmo

0

termometer

Pri Mednarodni smučarski zvezi so odpadli veleslalom svetovnega pokala iz Garmisch-Partenkirchna tudi uradno ponudili Sloveniji, a kranjskogorska kocka še ni padla.

Kranjska Gora je (p)ostala edino mogoče nadomestno prizorišče za moški veleslalom svetovnega pokala, ki je pred dobrim tednom odpadel v Garmisch-Partenkirchnu. Preizkušnjo bi lahko podkorenska strmina gostila v petek, 4. marca, torej dan pred tradicionalnim dvojnim programom pokala Vitranc. Če na Gorenjskem ne bodo sprejeli zdaj povsem uradne ponudbe za prevzem, bo koledar svetovnega pokala letos osiromašen za eno veleslalomsko tekmo.

Dan D v petek

Organizacijski odbor kranjskogorskih tekem bo dokončno odločitev sprejel predvidoma v petek. Medtem ko bi nastanitvene, logistične in organizacijske prepreke Kranjskogorčani po vsej verjetnosti premostili brez večjih težav, pa se trenutno zatika pri denarju. Proračun pokala Vitranc namreč znaša 1,3 milijona evrov. Dodatna tekma pa bi stala še približno 400 tisoč evrov.

"Trenutno tega denarja ne vidimo," pojasnjuje generalni sekretar pokala Vitranc in dodaja: "Pogajamo se z agencijo Infront, nosilcem medijskih pravic. Ker ta za tekmo v Garmisch-Partenkirchnu ni imel trženjskih pravic, mora zdaj pripraviti nov paket. Poleg tega moramo dodatna sredstva zagotoviti tudi sami."

Vitranška strmina ni v zavidljivem stanju

Dodatna skrb za organizatorje pa je stanje tekmovalne proge. "Z dodatno tekmo nikakor ne želimo ogroziti tradicionalnega programa pokala Vitranc z veleslalom in slalomom," pravi Medven in priznava, da po zadnjem deževju pogled na vitranško strmino ni prav idiličen. "Zdaj upamo na dodatno ohladitev, med katero bi poskrbeli za bolj kakovostno snežno površino," dodaja alfa in omega kranjskogorskih oziroma podkorenskih tekem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin