Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
13. 3. 2015,
13.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Kranjska Gora Ted Ligety Marcel Hirscher Marcel Hirscher Mitja Kunc

Petek, 13. 3. 2015, 13.33

8 let

V Kranjski Gori dežujejo le pohvale

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
"Proga je vrhunsko pripravljena," so v en glas poudarjali smučarji, ki so dan pred veleslalomskim delom 54. pokala Vitranc preizkusili podkorensko strmino.

"Zadovoljen bom šele v nedeljo, ko bo 30. finalist slaloma prišel v cilj. Res pa je, da tokratni pokal Vitranc pričakujemo zelo mirni. Glavni del priprav je za nami. Vse je tako, kot mora biti. Tudi vreme nam bo, kot vse kaže, naklonjeno. Padavin namreč ne bo," v pričakovanju domačih tekem svetovnega pokala razmišlja Srečko Medven, generalni sekretar pokala Vitranc, ki je kljub sončnemu petku vendarle dočakal svojevrstno ploho, ploho pohval. Člani smučarke karavane svetovnega pokala so namreč ob uradnem preizkusu tekmovalne strmine zadovoljno kimali. "Poznam dva obraza Kranjske Gore – mehko in trdo podlago. Tokrat govorimo o drugi. Zdi se, da so organizatorji opravili odlično delo, tako da si lahko obetamo dve dobri tekmi," je dejal Francoz Alexis Pinturault.

Ligety vesel vrnitve "domov"

"Živo srebro se je sicer kar povzpelo, toda podlaga je zelo trda," se je s Francozom strinjal Američan Ted Ligety, sicer pravi specialist za kranjskogorske veleslalome. Pod Vitrancem je namreč v zadnjih letih slavil kar šest zmag, še dvakrat pa je bil tretji. Zato ne čudi, da se na Gorenjskem počuti nadvse domače, na uradni plakat pa so ga namestili tudi organizatorji.

Ker je letos veleslalomsko pobudo v dobršnem delu prepustil Marcelu Hirscherju, si od sobotne tekme obeta še toliko več. "Ta proga ustreza mojemu slogu smučanja. Tudi vzdušje mi je pri srcu. To bom skušal letos izkoristiti, čeprav se ne vidim v vlogi prvega favorita. Hirscher je korak pred vsemi preostalimi. To niti ni več prava tekma. Predober je. Morda se bom moral tokrat zadovoljiti že s stopničkami," je dejal 30-letni Američan.

Oder je pripravljen

Kakovostno pripravljena proga je v dobro voljo spravila tudi domačo izbrano vrsto, katere skupni imenovalec bodo visoke štartne številke. Trener Mitja Kunc ocenjuje, da bodo razmere vendarle dovoljevale tudi napade njegovih mož. "Podlaga je izvrstna, dovolj kompaktna, deloma ledena, a nudi oporo. Vseeno pa moramo biti v pričakovanjih realni. Uvrstitev v finale lahko zares pričakujemo le od Žana Kranjca. Njegove točke sem napovedal že lani, a sem se uštel. Upam, da se letos ne bom. Verjamem vanj," razmišlja Kunc.

Ne spreglejte