SiolNET. Sportal Zimski športi
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Tepeš prvi mož zime

2

termometer

Po dveh tekmah za svetovni pokal v skokih je prav lepo pogledati tabelo zaslužkov. Med prvimi desetimi so kar štirje Slovenci. Na vrhu je Jurij Tepeš skupaj z Nemcem Andreasom Wellingerjem.

Slovenski orli so odlično začeli novo tekmovalno obdobje in bili temu primerno tudi finančno poplačani. Ekipna zmaga v Klingenthalu je vsakemu od četvorke Robert Kranjec, Peter Prevc, Jurij Tepeš in Jaka Hvala navrgla 7500 švicarskih frankov (ob tem bo treba plačati še davek), novo največjo dozo "švicarjev" pa je od naših dan pozneje dobil Tepeš s tretjim mestom na posamični tekmi.

Skupaj je pri Juriju v dveh naneslo 13.500 švicarskih frankov, kar je enak izkupiček, kot ga ima nemški skakalni biser Andreas Wellinger – drugi na ekipni in drugi na posamični tekmi.

Na petem, šestem in sedmem mestu nato najdemo še tri slovenske skakalne junake. Prevcu je pripadlo 8500, Kranjcu 8300, Hvali pa 7500 švicarskih frankov.

Največji zbiratelj točk v pretekli zimi, Avstrijec Gregor Schlierenzauer, je po dveh tekmah še na ničli, vendar lahko kaj kmalu pričakujemo, da bo napadal vrh svetovnega pokala in nadaljeval zbiranje zmag, ki se je v lanski zimi končalo pri magični številki 50.

Prav lepo pa bi bilo videti, da bi bili na vrhu lestvice največjih zaslužkarjev slovenski skakalci, kar bi pomenilo, da bi imeli za seboj izvrstno sezono.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin