Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
16. 1. 2016,
13.16

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Gabriela Soukalova Ruhpolding biatlon

Sobota, 16. 1. 2016, 13.16

7 let, 12 mesecev

Soukalova utrdila vodstvo, Lesser brez zgrešenega strela

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Češka biatlonka Gabriela Soukalova (41:13,2/0) je zmagovalka tekme svetovnega pokala s skupinskim startom v Ruhpoldingu.

Biatlonke je v Ruhpoldingu pričakalo močno sneženje in s tem težki pogoji za streljanje ter težka smučina. Najboljše se je v danih pogojih znašla Čehinja Soukalova, ki je brez zgrešenega strela osvojila že deseto zmago v svetovnem pokalu ter tako še vedno prepričljivo vodi v skupnem seštevku sezone.

"Slišala sem češke navijače v zadnjih metrih in počutila sem se, kot da tekmujem v Novem Mestu. Tukaj je bilo tudi veliko članov moje družine, kar je res fantastično. Bila sem že utrujena in nisem verjela v današnjo zmago, na koncu pa so me ponesli navijači. Sem se pa med tekmo spomnila na Pokljuko pred nekaj leti, kjer smo prav tako zaradi sneženja imela težke pogoje. Ampak mislim, da mi sneženje prinaša srečo, tako da sem res zadovoljna," je po tekmi v cilju dejala Čehinja.

Vodstvo na današnji tekmi je ob koncu z enim zgrešenim strelom zapravila Franziska Hildebrand, ki je merila mimo prav na zadnji tarči, kar ni navdušilo več kot 21.000 nemških navijačev. Na tretjem mestu je končala Laura Dahlmeier.

Slovenke na današnji tekmi niso imele pravice nastopa, v skupnem seštevku tako edina v točkah ostaja Teja Gregorin na 47. mestu. Za Soukalovo, ki je v tej sezoni zbrala 611 točk, je druga v skupni razvrstitvi Francozinja Marie Dorin Habert s 538, tretja je današnja drugouvrščena Hildebrandova, ki je zbrala 520 točk.

Pri moških Lesser razveselil Nemce

Pri moških je zmago slavil domači biatlonec Erik Lesser, ki je bil najboljši brez zgrešenega strela. Drugo mesto je z zaostankom 9,8 sekunde in enim zgrešenim strelom osvojil Francoz Martin Fourcade, tretji je bil Rus Garaničev (+13,1/1). Slovenci niso nastopili.

Zadnja moška preizkušnja na tekmah za svetovni pokal v Ruhpoldingu je minila brez slovenskih predstavnikov, ki so se že vrnili domov na trening na Pokljuko, zato pa je številne nemške navijače razveselil Erik Lesser, ki se je kot zadnji uvrstil na tekmo s skupinskim startom. Vendar je lanskoletni svetovni prvak iz Kontiolahtija na zasledovalni tekmi z odličnim streljanjem na zadnji strelski preizkušnji prehitel Fourcada in Garaniščeva. Po prvem strelskem nastopu je 15 tekmovalcev strelišče zapustilo brez zgrešenega strela, s kar petimi kazenskimi krogi pa se je moral soočiti legendarni Norvežan Ole Einar Bjoerndalen, ki je nato zgrešil še pet strelov in kot zadnji prišel v cilj. V ospredju je tempo narekoval Fourcade, do odločitve pa je prišlo na zadnjem strelskem postanku. Lessing je, tako kot predhodnih 15 strelov, tudi zadnjih pet poslal v tarčo, po enkrat sta grešila Fourcade in Garaniščev, drugi so že preveč zaostali, da bi se lahko vmešali v boj za prva tri mesta.

"To je bil absolutni vrhunec. Lesser je moral trdo garati za to zmago, na koncu je bil dovolj zbran in nas vse nagradil z zmago," je po četrti nemški moški zmagi v letošnji sezoni dejal njihov glavni trener Mark Kirchner.

V nedeljo bo v Ruhpoldingu na sporedu še še ženska štafetna preizkušnja na 4 x 6 kilometrov. Za slovensko reprezentanco bodo nastopile Teja Gregorin, Andreja Mali, Anja Eržen in Urška Poje.

Ne spreglejte