Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 2. 2008,
11.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Četrtek, 28. 2. 2008, 11.30

8 let

Ravnikarjevi izid kariere

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nemka Magdalena Neuner je obdržala dobro formo in prepričljivo zmagala tudi v šprintu za svetovni pokal v južnokorejskem Pjeongčangu.

Najboljša slovenska tekmovalka je bila Dijana Ravnikar, ki je s sedmim mestom dosegla najboljšo uvrstitev v karieri.

Šestkratna svetovna prvakinja, 21-letna Neunerjeva, je bila neulovljiva v smučini. Kljub dvema kazenskima krogoma je Nemka obdržala 14,3 sekunde naskoka pred Francozinjo Sandrine Bailly, ki je na strelišču pustila nedotaknjeno eno tarčo, Italijanka Michaela Ponza pa je z desetimi podrtimi tarčami na tretjem mestu zaostala že 22 sekund. Za mlado Bavarko je bila to tretja letošnja, skupno pa že 10. zmaga v karieri: "Bilo je mnogo bolj naporno, kot je bilo videti na tribunah in na ekranih. Šla sem na vse in na koncu so me že pošteno bolele mišice. Proga je res izjemno zahtevna, saj ravnine skorajda ni, pa tudi spusti so tako zahtevni, da zahtevajo popolno koncentracijo. Za nameček smo na nekaterih delih proge tekle še v močnem nasprotnem vetru. Prav zato sem z današnjim uspehom še toliko bolj zadovoljna."

Neunerjeva na skupno drugo mesto

Nemka se je z zmago v svetovnem pokalu prebila na tretje mesto in ima zdaj 574 točk. Še vedno vodi Nemka Andrea Henkel (590 točk), ki je tokrat v kazenski krog zavila trikrat in bila le 17., le dve točki pa zdaj zaostaja še danes drugouvrščena Francozinja Baillyjeva. Z dobrim izidom se prav na vrh lahko že na naslednji tekmi zavihti tudi četrtouvrščena Nemka Kati Wilhelm (544).

Zelo dobro so se odrezale na težki progi tudi slovenske tekmovalke. Dijana Ravnikar je zadela vseh 10 tarč in ob solidnem teku osvojila sedmo mesto, Teja Gregorin še ni v pravi tekaški formi in je prav tako s 100-odstotnim izkupičkom na strelišču tekmo končala kot 13., Andreja Mali pa je v kazenski krog zavila enkrat in si s 30. mestom priborila točko svetovnega pokala.

Koreja odslej prijazna in lepa

"Sem prijetno presenečena, da mi je uspel takšen rezultat. Kdo bi si mislil, da bomo po napornem prvenstvu punce še zmogle ohraniti takšno formo. Najprej smo imeli nekaj težav s privajanjem na življenje v Koreji, sedaj pa jo že dojemam kot prijazno in lepo. Današnje streljanje ne bi moglo biti boljše, poleg vseh desetih zadetih strelov, sem imela tudi najboljši čas streljanja. Tekaško sem morda malo izgubljala na spustih, ki mi niso pisani na kožo, je sporočila po tekmi Dijana Ravnikar. V smehu pa je po razglasitvi najboljših še dodala: "Tukaj podeljujejo najboljšim osmim posebej izdelane korejske punčke iz cunj in ker jo je že včeraj dobil Klemen, mu bo moja lahko delala družbo, čeprav bi bil morda bolj primeren kak fantek."

Teja se še ni navadila

Teja Gregorin se ni še povsem navadila na tekme v Koreji: "Že tako nerada potujem z letalom, zaradi časovne razlike pa hodim spat sredi noči in vstajam sredi dneva. Še dobro, da so tekme tukaj zvečer. Tudi klima je precej drugačna in se počutim kot bi bili nekje 1.800 metrov nad morjem. Sicer pa po premorih potrebujem kakšno tekmo, da se prepiham in pridem spet v normalno tekaško formo, zato danes tudi nekoliko počasnejši tek. Klanci navzgor so strmi, spusti pa ne omogočajo počitka in je res treba biti ves čas pozoren in dati vse od sebe. Upam, da bom na prihodnjih tekmah izkoristila dobro strelsko formo in se bo tudi tek še nekoliko izboljšal."

Biatlonska tekmovanja bodo v Pyeong Changu jutri nadaljevali moški. Zasledovalna 12,5-kilometrska tekma je na sporedu ob 11.00 uri in na njej bomo lahko videli tudi vse tri slovenske biatlonce (Bauerja, Rupnika, Dokla). Še posebej velja držati pesti za Klemna Bauerja, ki bo štartal kot osmi z zaostankom dobrih petdesetih sekund za najboljšim.

Ženske jim bodo na zasledovanju sledile v soboto (ob 11.00 uri), v nedeljo pa je na programu še nastop mešanih štafet (ob 11.00 uri).


Izidi: ženske, 7,5 km:

1. Magdalena Neuner (Nem) 20:32,1/2 2. Sandrine Bailly (Fra) + 14,3/1 3. Michela Ponza (Ita) 22,3/0 4. Albina Ahatova (Rus) 26,8/1 5. Tatjana Mojsejeva (Rus) 36,0/1 6. Oksana Neupokojeva (Rus) 48,3/1 7. Dijana Ravnikar (Slo) 49,0/0 8. Marie Laure Brunet (Fra) 50,1/0 9. Kaisa Mäkäräinen (Fin) 58,6/1 10. Sofia Domeij (Šve) 1:01,2/1 ... 13. Teja Gregorin (Slo) 1:13,8/0 30. Andreja Mali (Slo) 2:29,3/1

Ne spreglejte