Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 1. 2024,
19.30

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,36

Natisni članek

Žak Mogel Lovro Kos Anže Lanišek Anže Lanišek Timi Zajc Timi Zajc Peter Prevc Peter Prevc smučarski skoki

Ponedeljek, 15. 1. 2024, 19.30

3 mesece, 2 tedna

bo poljakom uspelo izpeljati sredino tekmo?

Neugodna napoved pred nadaljevanjem turneje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,36
Ščirk | Skakalce nadaljevanje poljske turneje čaka v torek, ko bodo v Ščirku na sporedu kvalifikacije za sredino tekmo. Organizatorji upajo, da jim jo bo uspelo izpeljati, a vremenska napoved za sredo ni ugodna – obeta se močan veter. | Foto Guliverimage

Skakalce nadaljevanje poljske turneje čaka v torek, ko bodo v Ščirku na sporedu kvalifikacije za sredino tekmo. Organizatorji upajo, da jim jo bo uspelo izpeljati, a vremenska napoved za sredo ni ugodna – obeta se močan veter.

Foto: Guliverimage

Smučarski skakalci so se preselili na drugo postajo poljske ekipne turneje v Ščirk, kjer so v torek predvidene kvalifikacije, v sredo pa tekma. Poljaki upajo, da jo bodo lahko izpeljali, a napoved ni obetavna. 

Lovro Kos
Sportal Kos še četrtič tik pod stopničkami, prva zmaga sezone Kobajašija

Po superekipni in posamični tekmi v Wisli je čas za drugo postajo poljske turneje. Smučarske skakalce v torek ob 18. uri čakajo kvalifikacije na srednji skakalnici v Ščirku, kamor svetovni pokal prihaja sploh prvič, individualna preizkušnja pa je predvidena za sredo ob 17.30. Takšen je spored, a vprašanje je, ali bo organizatorjem uspelo izpeljati tekmo.

Sredina vremenska napoved je za območje v gorovju Beskid Slaski izjemno neugodna. Po pisanju poljskih medijev naj bi v času tekme sunki vetra dosegali tudi okoli 25 metrov/sekundo. Nacionalni raziskovalni inštitut je za sredo za Ščirk že izdal opozorilo o vetru 1. stopnje. Kljub slabi prognozi upajo, da bodo tekmo, s katero bi to poljsko prizorišče postalo 59. v svetovnem pokalu, spravili pod streho. Napoved za torek je ugodnejša.

Maksim Bartolj
Sportal Mladi Bartolj prvič na stopničkah

Slovenci v zanesljivem vodstvu

Skakalci se na turneji merijo za nagradni sklad 50 tisoč evrov, ki po petih tekmah pripade najboljši ekipi. V seštevek štejejo točke najboljših dveh skakalcev iz posamezne države iz kvalifikacij in posamičnih tekem ter točke, osvojene na obeh ekipnih preizkušnjah.

Slovenski skakalci po prvi postaji poljske ekipne turneje vodijo, pred drugimi Avstrijci imajo več kot 50 točk prednosti. | Foto: Guliverimage Slovenski skakalci po prvi postaji poljske ekipne turneje vodijo, pred drugimi Avstrijci imajo več kot 50 točk prednosti. Foto: Guliverimage

Še naprej v seštevku turneje vodijo Slovenci, imajo 51,2 točke prednosti pred Avstrijci, tretji Nemci zaostajajo 74,4 točke, četrti Japonci pa že več kot 110.

Po Ščirku se bodo preselili še v Zakopane, kjer bodo v petek kvalifikacije za nedeljsko posamično tekmo, v soboto pa ekipna tekma.

Spored poljske ekipne turneje

Ščirk (HS 104)

Torek, 16. januar
18.00 kvalifikacije

Sreda, 18. januar
17.30 posamična tekma

Zakopane (HS 140)

Petek, 19. januar
18.00 kvalifikacije

Sobota, 20. januar
16.00 ekipna tekma

Nedelja, 21. januar
16.00 posamična tekma

Ne spreglejte