Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
18. 3. 2017,
20.59

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

Natisni članek

svetovni rekord Vikersund rekord Slatnar Peter Slatnar Robert Johansson Stefan Kraft

Sobota, 18. 3. 2017, 20.59

6 let, 6 mesecev

Peter Slatnar s prav posebnim zadovoljstvom

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70
Stefan Kraft | Foto Sportida

Foto: Sportida

Avstrija spet slavi skakalca Stefana Krafta. Po dveh posamičnih naslovih svetovnega prvaka v Lahtiju je v Vikersundu z 253,5 metra postal novi rekorder. Pol ure pred njim se je novega rekorda veselil Norvežan Robert Johansson (252 m). Oba imata pod nogama slovenski material - plod dela Petra Slatnarja in njegove ekipe.

Stefan Kraft je v izvrstni formi, kar je spet pokazal tudi na ekipni tekmi v Vikersundu. Čeprav se ni veselili skupne zmage, saj je ta pripadla Norvežanom, Avstrijci pa so bili tretji, je imel od vseh skakalcev največ razloga za veselje.

Kot prvi je v soboto do novega rekorda sicer poletel Robert Johansson, ki se je pohvalil z znamko 252 metra, vendar je bil lastnik prestižne znamke slabe pol ure. Kraft je namreč poletel 253,5 metra in postal osrednji junak dneva.

Robert Johansson je v soboto kot prvi poletel do rekorda. Njegova znamka je znašala 252 metrov, do ekstremne daljave pa ga je poneslo s Slatnarjevimi smučmi. | Foto: Sportida Robert Johansson je v soboto kot prvi poletel do rekorda. Njegova znamka je znašala 252 metrov, do ekstremne daljave pa ga je poneslo s Slatnarjevimi smučmi. Foto: Sportida

Posebno zadovoljstvo je čutil tudi slovenski podjetnik Peter Slatnar. Johansson namreč skače z njegovimi smučmi: "Vesel sem bil tega dosežka. Nekako sem pričakoval, da je eden od možnih kandidatov za tovrstni dosežek. Tekmo sem gledal v avtu prek telefona, saj smo se peljali na Štajersko na rojstnodnevno zabavo. Priznam, da me je ob doskoku preplavila evforija. Upal sem, da je dovolj za rekord. In bilo je. To je lepa nagrada za nas, da delamo pravilno in smo na pravi poti."

"Dokaz, da gremo v pravi smeri"

Čeprav Kraft skače na Fischerjevih smučeh, je Slatnar vesel zanj: "Najprej je bilo lepo doživeti, da je skakalec z našim izdelkom poletel do rekorda. V končni fazi pa ima tudi Kraft naše okovje (smeh, op. p.). Kraft je ta trenutek res dober in v izvrstni formi. Poleg tega je še zelo dobra oseba in mu nadvse privoščim."

Peter Slatnar je v Vikersundu dobil novo potrdilo, da je pri razvoju smučke na pravi poti. | Foto: Vid Ponikvar Peter Slatnar je v Vikersundu dobil novo potrdilo, da je pri razvoju smučke na pravi poti. Foto: Vid Ponikvar Odličen dosežek Johanssona daje Slatnarjevi ekipi dodaten zagon za nadaljnje delo: "Pri novih stvareh je vedno vprašanje, ali bodo dobre ali ne. Zdaj se je tudi tukaj potrdilo, da smo naredili dobro smučko. Za nas je to lepa nagrada in trden temelj za naprej. Kaže, da gremo v pravi smeri, dobili pa smo dodatno voljo za nadaljnji razvoj, ki ga bomo še pospešili in povečali."

A kot pravi Slatnar, jutri je nov dan in nova priložnost za svetovni rekord. V nedeljo se bodo namreč skakalci ob 14.15 pomerili še na posamični tekmi v Vikersundu, nato pa misli usmerili proti Planici.

Ne spreglejte