Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
28. 12. 2015,
8.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc novoletna turneja skoki

Ponedeljek, 28. 12. 2015, 8.24

8 let

Peter Prevc upa, da ni česa pozabil

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Danes se za skakalce v Oberstdorfu v Nemčiji začenja prestižna novoletna turneja. Med osrednje favorite za končno zmago spada tudi naš Peter Prevc.

Sedem slovenskih skakalcev se je v nedeljo odpravilo na prizorišče uvodne tekme novoletne turneje v Oberstdorf, kjer bodo danes ob 17.15 kvalifikacije (trening ob 15.15), v torek pa ob isti uri prva od štirih preizkušenj v boju za naziv kralj turneje.

"Upam, da nisem česa pozabil," je na svojem profilu na Twitterju napisal naš najboljši skakalec Peter Prevc, ko je pripravil opremo za desetdnevno popotovanje po štirih prizoriščih v Nemčiji in Avstriji.

Lani se je novoletna turneja zanj začela odlično. V kvalifikacijah – zaradi sistema na izpadanje, ki je na tekmi, so zelo pomembne – je bil najboljši izmed vseh, v žep pa zaradi tega dosežka pospravil dva tisoč evrov. Na tekmi je bil nato tretji. Na isti stopnički je stal tudi v Garmisch-Partenkirchnu, iz boja za zmago pa izpadel v Innsbrucku, kjer si je v boju s poznejšim zmagovalcem Stefanom Kraftom priskakal prevelik zaostanek.

"Če sem takrat lahko izpeljal tekmo, jo bom tudi tokrat"

Letos se podaja na turnejo štirih skakalnic kot osrednji favorit, saj je v začetku sezone izjemno suveren in ima povrhu vsega na svojih plečih rumeno majico. O pritisku je pred odhodom povedal: "Rumena majica ti res da vlogo favorita, vendar je tu vsaj še deset drugih, ki so lahko v tej vlogi. Moral bom biti zbran. Prve tekme bodo pokazale, ali se bom moral še več ukvarjati s tem ali ne. Lani sem že bil favorit in tudi pred kakšno drugo tekmo. Če sem takrat lahko izpeljal tekmo, jo bom tudi tokrat."

Po skupnem tretjem mestu na zadnji izvedbi turneje ima tokrat še višje cilje in dodaja, da bo končni rezultat povedal, kaj si je na štirih skakalnicah prislužil: "Odvisno, kako se bo vse skupaj zasnovalo, zapletlo, kakšni bodo vrh, razplet, razsnova. Če bom trikrat zmagal in enkrat zgrešil, bom zadovoljen. Če se bo zgodilo, da bom štirikrat peti, bo to realno stanje. Po osmih skokih se bo pokazala realnost. Kakršenkoli rezultat bo, se bo treba z njim sprijazniti."

Ne spreglejte