Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 2. 2009,
15.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Nedelja, 1. 2. 2009, 15.55

8 let

Oranič in Jelenko do uspeha kariere

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Za slovenskimi nordijskimi kombinatorci je uspešen vikend v francoskem Chaux-Neuveju. Potem ko je Mitja Oranič v soboto z 12. mestom dosegel uspeh kariere, ga je danes izboljšal.

Zasedel je 11. mesto, njegov uspeh pa je z 28. mestom in prvimi točkami v karieri dopolnil Marjan Jelenko. Zmagal je vodilni v svetovnem pokalu Finec Anssi Koivuranta.

Drugo mesto je zasedel Avstrijec Christoph Bieler, tretje pa sobotni zmagovalec Norvežan Magnus Moan.

Tržičan Oranič je bil po skoku 16., v teku pa je dosegel deveti čas. Zrečan Jelenko, sicer še mladinec, je bil po skoku celo na 12. mestu, njegov tek pa je bil nekoliko slabši (40. čas).

"Ne morem reči nič drugega kot fenomenalno. Mitja iz Francije odhaja z dvema vrhunskima dosežkoma, pri tem pa lahko še rečem, da ima veliko rezerve. To velja predvsem za skoke, v katerih je še preveč nestrpen, zato je na mizi prezgoden. Pozna se, da smo mu zamenjali skakalne čevlje, saj je imel pred zamenjavo skromne hitrosti. V teku pa je res v izvrstni formi. Včeraj četrti čas, danes deveti, že to pove vse," se je smejalo glavnemu trenerju Primožu Triplatu, ki je zelo zadovoljen tudi z dosežkom Jelenka, ki je v svoji drugi tekmi svetovnega pokala že prišel do točk.

"Marjan je eden od dveh mladincev, od katerih si obetamo lepo kariero. Na skakalnici je odličen, slabši je v teku. Nadejamo se, da bosta naša dva mlada tekmovalca, poleg Jelenka še Gašper Berlot, ki je letos tudi že osvojil točke svetovnega pokala, nastopila na bližnjem mladinskem svetovnem prvenstvu. Naš cilj je ena uvrstitev do osmega mesta, tihe želje pa so še večje," je dejal Triplat in dodal, da bo na naslednji tekmi svetovnega pokala v Seefeldu nastopil le Oranič, ki si je z uspehoma konec tedna tudi že zagotovil nastop na olimpijskih igrah v Vancouvru, v letošnjem svetovnem pokalu pa je s 56 točkami na 41. mestu.

S peto letošnjo zmago v 13 tekmah je vodstvo še povečal Koivuranta. Po tradiciji je bil najboljši že po skoku, še najbolj se mu je na skakalnici približal Bieler, s katerim sta na progi obdržala prednost pred najboljšim tekačem Moanom. Domači adut Jason Lamy-Chappuis se je moral zadovoljiti s četrtim mestom.

Ne spreglejte