Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 3. 2012,
12.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 3. 3. 2012, 12.29

8 let

Na vrhu Fourcade, Fak enajsti, Bauer grešil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Francoz Martin Fourcade je na svetovnem prvenstvo v biatlonu v Ruhpoldingu zmagal v sprintu na 10 kilometrov. Najboljši Slovenec je bil Jakov Fak na 11. mestu.

Zgrešil je le enkrat, a je bil nekoliko počasnejši v smučini, saj je za zmagovalcem zaostal minuto (+1:00,7). "Slabše streljanje kot v mešani štafeti je tudi posledica slabšega počutja v smučini. Enostavno se nisem počutil tako dobro in tako telesno močnega, kot bi si želel. Pričakovanja so vedno visoka in čeprav je z minuto zaostanka za zmagovalcem kazalo slabše, je bil razplet vseeno kar ugoden. Seveda bom to poskušal v zasledovanju izboljšati in potrditi dobro formo," je napovedal Jakov Fak.

Z osmimi pokritimi tarčami je 39. mesto (1,1) osvojil Janez Marič. "Glede na letošnjo sezono, je bil to eden mojih najboljših nastopov in takšni so tudi moji občutki. Žal pa razmere ne dovoljujejo, da bi s se štartnimi številkami v ozadju lahko prebili med najboljše. Iz minute v minuto je bilo težje in celo z brezhibnim streljanjem bi bil težko med petnajsterico. Krasna kulisa in številno občinstvo, vendar smo žrtve takšnih pomladnih razmer prav tekmovalci, ki v neenakovrednih razmerah ne uspemo realizirati svojih ciljev," je bil nekoliko kritičen Janez Marič. Prva polovica tekme je bila uspešna tudi za Klemna Bauerja, ko je leže zadel vseh pet tarč. Na streljanju stoje pa je bil žal spet premalo natančen za vidnejšo uvrstitev. Štirikrat je obkrožil kazenski krog in zasedel 44. mesto. "Daleč od tistega, kar sem si kot oseben cilj zadal pred tekmo. Resda sem uspel ohraniti sproščenost in pustiti nervozo ob strani, vendar se je na strelišču vse odvilo tako hitro, brez pravega strelskega ritma in predno sem se zavedel napak, so štirje streli že poleteli mimo tarč," je v cilju povedal Klemen Bauer.

Brez nastopa v zasledovanju je z 71. mestom ostal Vasja Rupnik. Po streljanju leže je trikrat zavil v kazenski krog, stoje pa je bil mnogo bolj uspešen, saj je zadel vseh pet tarč. "Leže je veter močno pihal desno in mislim, da sem naredil premalo korekcije. Na progi pa sploh nisem mogel teči tako kot znam oziroma so težke razmere le potencirale moje težave. Prav gotovo je bil to moj najslabši tek letos," se je sam nad seboj hudoval Vasja Rupnik.

Zmagovalni oder so osvojili Francoz Martin Fourcade na prvem mestu, Norvežan Emil Hegle Svendsen na drugem in Šved Carl Johan Bergman na tretjem mestu. Prva dva sta zgrešila po dve tarči (1,1), Šved za katerega je to tudi prva medalja na svetovnih prvenstvih, pa se lahko pohvali s stoodstotnim strelskim izkupičkom.

Ne spreglejte