Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
3. 2. 2018,
18.32

Osveženo pred

6 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Katra Komar Jerneja Brecl Ema Klinec Ema Klinec Nika Križnar Nika Križnar

Sobota, 3. 2. 2018, 18.32

6 let, 2 meseca

Mladinsko svetovno prvenstvo, ekipna tekma, ženske

Nov uspeh mladih skakalk: na SP opravile s konkurenco!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Nika Križnar | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Jerneja Brecl, Nika Križnar, Katra Komar in Ema Klinec so v švicarskem Kanderstegu postale svetovne mladinske prvakinje.

Po včerajšnjem dvojnem slavju naših skakalk na posamični tekmi in današnjem kombinatorskem zlatu Vida Vrhovnika so smučarke skakalke poskrbele še za tretje najžlahtnejše odličje na tem prvenstvu.

Jerneja Brecl je ekipno tekmo deklet, drugo v zgodovini na mladinskih svetovnih prvenstvih, odprla s 96 metri, kar je bilo dovolj za vodstvo po prvi skupini tekmovalk. Z 91 metri ga je zanesljivo zadržala mladinska svetovna prvakinja Nika Križnar. Katra Komar je nato pristala pri 78 metrih, a tudi to ni preveč zamajalo slovenskega vodstva. Tega je po prvi seriji s 97 metri utrdila Ema Klinec, slovenska prednost pa je pred finalom znašala že 80 točk.

V finalu so jo naša dekleta še zvišala, daljavo dneva je dosegla Križnarjeva, ki je pristala pri 103 metrih. Slovenke so na koncu slavile z izkupičkom 733,1 točke in tako drugouvrščene Rusinje prehitele za več kot 110 točk. Na tretjem mestu so končale Francozinje (571,2 točke).

To je prvo ekipno zlato za Slovenke, ki so bile lani v Park Cityju bronaste, za Nemkami.

Zadale so si jo že lani

"Zelo smo vesele, seveda. To je bila super tekma, tudi moja skoka sta bila zelo dobra in res sem vesela, da se je vse tako lepo sešlo," je dejala Brecljeva, Križnarjeva pa dodala: "Spet super dan. Sama sicer nisem ponovila včerajšnjih skokov, sploh prvi je bil slabši, a sem nato v drugi seriji popravila vse skupaj in je bilo vse še vedno super. Najbolj pa sem vesela, ker vsa ekipa tako drži skupaj!"

Ema Klinec je še zadnjič skakala na mladinskih svetovnih prvenstvih. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Ema Klinec je še zadnjič skakala na mladinskih svetovnih prvenstvih. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Zelo sem vesela, ker smo zmagale. Ta cilj smo si zadale že po lanski tekmi v Park Cityju. Sama sicer nisem naredila najboljših skokov, a nič ne de, še vedno sem zelo vesela," je naslov mladinske prvakinje komentirala Komarjeva, izkušena Ema Klinec pa se je kot kapetanka poslovila od mladinskih prvenstev: "Punce sem dobro naučila, kako naj govorijo, saj so vse povedale, kar je bilo za povedati. Zdaj, ko so vse povedale, se lahko res v miru poslovim z mladinskih prvenstev in se v celoti posvetim članskim tekmovanjem."

Mladi slovenski skakalci pa četrti

Predzadnji tekmovalni dan MSP se je končal z ekipno tekmo mladincev, na kateri so slovenski skakalci Bor Pavlovčič, Domen Prevc, Žak Mogel in Aljaž Osterc zasedli četrto mesto. Prvaki so postali Nemci, naslov podprvakov je pripadel Avstrijcem, bronasti so bili Norvežani. STA

Ne spreglejte