Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
4. 3. 2015,
17.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Maruša Ferk smučanje poškodba

Sreda, 4. 3. 2015, 17.35

8 let

Maruša Ferk znova na smučeh

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Dva meseca in pol po poškodbi ob smukaškem padcu v Val d'Iseru se je slovenska smučarska reprezentantka Maruša Ferk vrnila na smuči in začela priprave na sezono 2015/16.

"Pred tekmicami je še zadnji del sezone 2014/15, nato počitek in začetek novih priprav. No, jaz sem nekaj korakov pred njimi. V začetku tedna sem namreč začela priprave na novo sezono," v svojem šaljivem slogu razmišlja Maruša Ferk, ki si je ob decembrskem padcu v Val d'Iseru zlomila nogo in že drugič v zadnjih treh zimah sezono končala še pred novim letom. Minuli teden se je vrnila na smuči, sprva resda s povsem prostim smučanjem.

"Rehabilitacija se nadaljuje brez težav, zato sem si že februarja obula smučarske čevlje in več ur hodila po snegu. Zdaj je napočil tudi čas za vrnitev na smuči. Še pred torkovim zdravniškim pregledom sem smučala v Kranjski Gori ter na Žlebeh in blejski Straži. Kot bi vedela, da je rana že povsem zaceljena. To je na koncu potrdil tudi zdravnik," je zadovoljna Ferkova, ki bo v prihodnjih tednih kombinirala kondicijske treninge in prosto smučanje.

Za 26-letno Gorenjko so se tako že začele priprave na novo tekmovalno sezono, pri čemer pa poudarja, da ne bo prehitevala dogodkov.

"Upam, da se bom čez en mesec preizkusila med količki, vsaj krajšimi. Stopnjevanje treningov pa bo nato povsem odvisno od odziva noge. Poslušala bom svoje telo – nogo in glavo. V prihodnjih tednih bom poskušala nakopičiti čim več snežnih kilometrov in ob tem učvrstiti svoje telo," pravi Ferkova, ki je kot zunanja opazovalka spremljala tudi burno dogajanje v slovenski reprezentanci, v kateri zaradi pomanjkanja denarja vlada precejšnja negotovost.

"Po tej plati sem lahko še vesela, da me v tej sezoni ni bilo v ekipi. Upam, da bo prihodnost svetlejša," razmišlja dvakratna olimpijka, ki pa ne želi biti v celoti odvisna od krovne smučarske organizacije.

"Že na minulo sezono sem sama zbrala nekaj finančnih sredstev. Zdaj bom poskušala s pomočjo družine postaviti tudi smernice za svoje delo v poletnih tednih. Želim biti mirna, ob tem pa seveda upam tudi na kakšen telefonski klic s spodbudnimi besedami o skupnih reprezentančnih treningih," še dodaja edina aktivna slovenska smučarka, ki se je poleg Tine Maze uvrstila na stopničke za zmagovalke v svetovnem pokalu.

Ne spreglejte