Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 12. 2016,
15.53

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

1

Natisni članek

Lillehammer Anže Lanišek Anže Lanišek Nejc Dežman Jaka Hvala Jurij Tepeš Domen Prevc Peter Prevc Peter Prevc smučarski skoki

Petek, 9. 12. 2016, 15.53

6 let, 6 mesecev

Lillehammer, kvalifikacije

Brata Prevc med najkrajšimi, na tekmi pet slovenskih orlov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

1

Domen Prevc | Foto Sportida

Foto: Sportida

V Lillehammerju, kjer so leta 1994 potekale zimske olimpijske igre, so končane kvalifikacije za tekmo svetovnega pokala. Nastopa sta že imela zagotovljena brata Domen in Peter Prevc, na sobotni tekmi pa se jima bodo pridružili še trije njuni rojaki.

Karavana najboljših smučarskih skakalcev na svetu se je ustavila na Norveškem. V vetrovnem Lillehammerju bosta v soboto in nedeljo potekali tekmi za svetovni pokal. Slovenske barve brani šest skakalcev, med njimi tudi brata Domen in Peter Prevc, ki imata zaradi uvrstitve med najboljšo deseterico v skupnem seštevku svetovnega pokala že zagotovljen nastop na sobotni tekmi.

Na sobotni tekmi peterica slovenskih orlov

Naslov dobitnika velikega kristalnega globusa brani Peter Prevc. | Foto: Sportida Naslov dobitnika velikega kristalnega globusa brani Peter Prevc. Foto: Sportida Domen nosi rumeno majico, saj mu v boju za veliki kristalni globus po treh preizkušnjah (dve na Finskem, ena v Nemčiji) gledajo v hrbet prav vsi tekmeci.

V kvalifikacijah za sobotno tekmo se je izmed Slovencev  prvi predstavil Jaka Hvala. Kvalifikacijski nastop se mu ni posrečil. Primorec je skočil le 89 metrov in krepko zaostal za tekmeci. Pristal je na repu razpredelnice in kot edini ostal brez nastopa na tekmi.

Veliko bolj prepričljiv je bil Nejc Dežman, ki je prvi v kvalifikacijah skočil več kot 130 metrov. Med kvalifikanti je bil 28. Anže Lanišek je s skokom, dolgim 107,5 metrov, in 39. mestom za las ujel nastop na tekmi.

Najvišje med slovenskimi orli se je uvrstil Jurij Tepeš. S skokom, dolgim 125,5 metrov, je bil 22. med kvalifikanti. Kvalifikacije je prepričljivo dobil Poljak Kamil Stoch, ki je bil s 144 metri tudi daleč najdaljši.

Peter in Domen Prevc zelo skromna

Na olimpijski skakalnici se vsaj v petek nista najbolje znašla brata Prevc, ki pa sta imela nastop na sobotni tekmi že zagotovljen. Peter je pristal pri 113,5 metra, Domen pa pri 115 metrih. Izmed najboljše deseterice je le še Nemec Severin Freund pristal pri 113,5 metra, vsi ostali pa so bili precej daljši.

Slovenska reprezentanca drži pesti nesrečnemu stanovskemu kolegu Ernestu Prišliču, ki se po tragični nesreči bojuje za življenje.

Skakalke bodo konec tedna nastopale v ruskem Nižnjem Tagilu. V soboto in nedeljo bosta tam tretja in četrta tekma sezone, prireditelji pa so zaradi težav z opremo italijanske reprezentance, ki je ostala brez smuči, kvalifikacije prestavili na soboto.
Ne spreglejte