Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 3. 2020,
17.16

Osveženo pred

4 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,78

1

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc Cene Prevc Žiga Jelar Anže Lanišek Anže Lanišek Anže Semenič Timi Zajc Timi Zajc

Nedelja, 1. 3. 2020, 17.16

4 leta, 1 mesec

Smučarski skoki, posamična tekma, Lahti (M)

Lanišek med najboljšo deseterico, opravičil se je za sobotno vedenje

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,78

1

Peter Prevc | Peter Prevc ni bil zadovoljen s skokom v prvi seriji, zato pa je povsem drugačen obraz prikazal v drugo. Napredoval je za kar 14 mest. | Foto Reuters

Peter Prevc ni bil zadovoljen s skokom v prvi seriji, zato pa je povsem drugačen obraz prikazal v drugo. Napredoval je za kar 14 mest.

Foto: Reuters

Potem ko so bili slovenski skakalci v soboto na ekipni tekmi v Lahtiju drugi, se na posamični tekmi niso najbolj proslavili. Anže Lanišek je bil edini, ki je bil v obeh serijah konstanten, veselil se je devetega mesta. Junak jubilejne tisoče tekme v svetovnem pokalu je bil Nemec Karl Geiger, ki je v drugo preskočil vse tekmece.

Timi Zajc
Sportal Po veliki drami slovenski orli drugi!

Če se ozremo na sobotno tekmo, smo lahko še enkrat pričakovali dobre rezultate naših skakalcev. Kot prvi se je po zaletišču spustil Anže Semenič, a se ni proslavil. Bolje se je s 114,5 metra izkazal Žiga Jelar, ki smo ga videli na delu tudi v finalu. Cene Prevc je kot naslednji skočil nekoliko slabše. Njegovih 108 metrov ni bilo dovolj za nove točke.

Domen Prevc je z vetrom v hrbet skočil 111,5 metra, kar je bilo dovolj le za 30. mesto. Mesto pred njim je bil brat Peter. Timi Zajc ni pokazal takšnega skoka kot v prvi seriji ekipne tekme, ko ga je poneslo kar 130 metrov. S skokom, dolgim 115 metrov, ni bil zadovoljen (19.). Zato je bolje skočil njegov "cimer" Anže Lanišek. S 119 metri je imel deseto izhodišče.

Zato pa se je obetal veliki boj za zmago med Karlom Geigerjem, Rjojujem Kobajašijem in Stefanom Kraftom.

Peter je v drugo prikazal povsem drugačen obraz. S 125 metri je napredoval za kar 14 mest in bil na koncu 15., brat Domen pa je skočil devet metrov manj in s 26. mestom ni mogel biti zadovoljen. Jelar je s 118 metri na koncu zasedel 27. mesto.

"Če bi pred koncem tedna kdo dejal, da bom skakal tako dobro, bi z veseljem sprejel ponudbo. Ne bi pa sprejel svojega vedenja včeraj na ekipni tekmi."

"Danes nisem najbolj zadovoljen z izkupičkom tekme. Morda tudi zato, ker mi je finalni skok uspel dobro in nato veš, kaj si v prvi seriji prepustil nasprotnikom. Drugi skok je bil super, s tem sem zadovoljen in grem naprej. Je pa Lahti zame še vedno velika uganka," je povedal najstarejši Prevc.

Skromen je bil tudi Zajc, ki je s 119 metri padel na končno 24. mesto. Kot zadnji med našimi se je po zaletišču spustil Lanišek. Njegovih 124 metrov je bilo dovolj, da se je na koncu veselil devetega mesta.

Anže Lanišek je bil z devetim mestom najboljši slovenski skakalec na nedeljski tekmi. | Foto: Sportida Anže Lanišek je bil z devetim mestom najboljši slovenski skakalec na nedeljski tekmi. Foto: Sportida

"Tekma je bila zame malce slabša, rezultat pa je še vedno vrhunski. To je treba sprejeti z odprtimi rokami. Če bi pred koncem tedna kdo dejal, da bom skakal tako dobro, mu ne bi verjel in bi z veseljem sprejel to ponudbo. Ne bi pa sprejel svojega vedenja včeraj na ekipni tekmi, za kar se še enkrat opravičujem vsej ekipi in fantom," je bil ob spominu na včerajšnje dogodke po doskoku v finalni seriji skesan Lanišek, potem ko je bil vidno jezen.

Boj za zmago pa je pripadel Geigerju, ta je v drugo s 130 metri gladko skočil do uspeha, ki ima nekoliko drugačen prizvok, saj je bila to tisoča tekma v svetovnem pokalu. Družbo na zmagovalnem odru sta mu delala Kraft in Michael Hayböck.

Lahti, posamična tekma, 2. serija

 

Svetovni pokal skupno (25):

 1. Stefan Kraft (Avt)          1613

 2. Karl Geiger (Nem)           1495

 3. Dawid Kubacki (Pol)         1131

 4. Rjoju Kobajaši (Jap)       1099

 5. Kamil Stoch (Pol)            895

 6. Marius Lindvik (Nor)         834

 7. Stephan Leyhe (Nem)          828

 8. Daniel-Andre Tande (Nor)     695

 9. Peter Prevc (Slo)            644

10. Piotr Žyla (Pol)             604

...

14. Anže Lanišek (Slo)           511

16. Timi Zajc (Slo)              475

19. Domen Prevc (Slo)            361

30. Cene Prevc (Slo)             112

32. Žiga Jelar (Slo)             109

39. Rok Justin (Slo)              52

40. Anže Semenič (Slo)            49

49. Jurij Tepeš (Slo)             21

69. Tilen Bartol (Slo)             3

Lahti, posamična tekma, 1. serija

 
Ne spreglejte