Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
26. 11. 2007,
12.26

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Ponedeljek, 26. 11. 2007, 12.26

8 let

Jerman in druščina v Koloradu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Potem ko je Mednarodna smučarska zveza prižgala zeleno luč za tekme v Beaver Creeku, se moški del karavane svetovnega pokala seli v Kolorado.

Kanadski konec tedna je v slovenski tabor vnesel obilico dobre volje in optimizma, saj je dokazal, da Andrej Jerman ni le obdržal stika s svetovno smukaško elito, temveč je pripravljen in zrel tudi za vrhunske rezultate v drugi hitri disciplini. "Težko bi načrtoval boljši začetek sezone. Sedaj komaj čakam na nove preizkušnje," je bil po 12. mestu v smuku in kar četrtem v superveleslalomu navdušen Jerman. Ob tem velja dodati, da njegova nastopa še zdaleč nista bila optimalna. V nedeljo je namreč v spodnjem delu za trenutek zgrešil idealno linijo, v smuku pa v loteriji presenečenj ni imel najboljših pogojev na progi.

"Vsi v taboru smo zelo zadovoljni, že od sobotnega smuka naprej, ko je šlo Jermanu zares dobro, v nedeljo pa še posebej, saj je bil rezultat fenomenalen," je pred selitvijo v ZDA zadovoljno razlagal trener hitrih disciplin Dejan Poljanšek.

Jermana in druščino pa kmalu čakajo že nove preizkušnje. V Beaver Creeku so kljub milemu vstopu v novo zimo pripravili znamenito progo "Ptice roparice". Smukači jo bodo na prvem treningu preizkusili že v torek, ob Jermanu, Andreju Špornu in Roku Perko pa naj bi nastopil tudi Aleš Gorza, ki se bo nato v četrtek udeležil prve superkombinacije v novi sezoni. V petek bo na sporedu smuk, dan zatem še superveleslalom, "mini" svetovno prvenstvo pa se bo končalo z veleslalomom, zato v Kolorado potujeta tudi Mitja Valenčič in Bernard Vajdič.

V ta del ZDA se odpravlja še del slovenske ženske ekipe. Maruša Ferk, Ana Kobal, Mateja Robnik in sobotna junakinja Ana Drev bodo namreč v Keystonu in Winter Parku nastopile na tekmovanju serije Nor-Am. V Kanadi pa ostajata Petra Robnik in Urška Rabič, saj se pripravljata na hitri vikend v Lake Louise.

Ažnoh: Več takšnih vikendov

Sicer pa je bil nad uspešnim zadnjim koncem tedna vidno navdušen tudi športni direktor alpskih disciplin Rasto Ažnoh. "Želim si več takšnih vikendov," je v smehu dejal Ažnoh. "Jerman je vnovič dokazal, da je izvrsten tekmovalec. Vesel sem predvsem dejstva, da je sposoben poseči po vrhunskih uvrstitvah tudi na terenih, ki mu sicer ne ležijo najbolj. Ko govorimo o rezultatih minulega tedna, se kajpak ne smemo omejiti zgolj nanj. Zadovoljni smo lahko tudi s točko Andreja Šporna, ki sicer trenutno ni v najboljši formi. Škoda le, da je za las zgrešil tudi točko v smuku, ki bi bila zelo dobrodošla zaradi kvote. V dobro voljo nas je spravila še Ana Drev. Njen nastop vliva veliko optimizma. Omenil pa bi še kar dve zmagi Vanje Brodnik v evropskem pokalu in ob tem še visoki uvrstitvi Ilke Štuhec. To so dosežki, ki štejejo veliko. Opozoril pa bi, da zaslug ne gre pripisovati le tekmovalcem, temveč celotnemu ustroju, torej verigi, v katero so ob trenerjih in ostalih spremljevalcih vključeni še klubi in starši," je tekmovalce pohvalil direktor, ki z nestrpnostjo pričakuje tudi na informacije o usodi poslovnega direktorja Bojana Križaja in pa na poročila zdravniškega "štaba" o stanju in nadaljnji poti Tine Maze. "Pri Tini želja po vrnitvi vsekakor ni sporna. Počakajmo, kaj bodo po natančnih pregledih dejali zdravniki. Upam, da bom kmalu, morda že jutri, razpolagal z natančnejšimi podatki," je še dodal Ažnoh.

Ne spreglejte