Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
14. 1. 2013,
14.48

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Primož Ulaga Jurij Tepeš Robert Kranjec Jaka Hvala Peter Prevc Peter Prevc

Ponedeljek, 14. 1. 2013, 14.48

7 let, 12 mesecev

Hvala se je opravičil Prevcu

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Po veliki zmagi v Zakopanah na ekipni tekmi so imeli slovenski skakalci sprejem na SZS, kjer so odprli šampanjec in zarezali v torto. Kot vedno tudi tokrat ni manjkalo dobre volje.

Edini od četverčka, ki je Sloveniji v petek v Zakopanah priskakal drugo ekipno zmago v zgodovini, je manjkal Robert Kranjec. Svetovni prvak v poletih je imel namreč obveznosti, zato se ni mogel udeležiti novinarske konference na Smučarski zvezi Slovenije.

Kot prvi je skakalce nagovoril predsednik SZS Primož Ulaga, ki dobro ve, kako težko je stopiti na najvišjo stopničko v skokih: "Kot poznavalec tega športa me veseli, da so bili ob zmagi razpoloženi za skoke prav vsi štirje fantje. Vsi so dali vse od sebe in pokazali super skoke. V tej sezoni imamo že zmagovalce v drugih disciplinah in klicalo se je tudi po skakalnem uspehu. V to nisem dvomil. Skoki so na visoki ravni že celotno sezono. To je posledica dobrega dela."

Psihološko najtežje delo je imel na ekipni tekmi v Zakopanah Peter Prevc, ki je moral v zadnjem skoku braniti vodstvo. Član skakalnega kluba Triglav je zdržal pritisk in Sloveniji priskakal novo zmago, za katero so bili sicer zaslužni prav vsi naši tekmovalci – Jurij Tepeš, Robert Kranjec, Jaka Hvala in Peter Prevc. "Za mano je zelo uspešen konec tedna. Sploh petkova tekma. Jaka me je potisnil v najtežji položaj v življenju. Bil sem tisti, ki je odločal tekmo. Ekipe nisem zavozil. Skočil sem zanesljivo in varno zadržal vodstvo. V soboto so se mi prikradle napake. Verjamem, da jih bom kmalu odpravil," je Peter zavrtel nazaj film.

Takoj za njim je dobil besedo Hvala, ki je imel v soboto nato lepo priložnost, da bi se tudi na posamični tekmi zavihtel na zmagovalni oder, vendar je pri drugem skoku nekoliko zamudil pri odrivu in vrhunska uvrstitev je splavala po vodi: "Opravičil bi se Petru, če sem ga spravil v neugoden položaj. Obenem pa bi se mu še zahvalil, ker nas je varno pripeljal do zmage (smeh, op.p.). V petek sem naredil dva super skoka. V soboto je bil prvi skok zelo dober – podoben tistemu iz začetka sezone v Kuusamu. Takih skokov bi si želel celo sezono. V drugi seriji sem bil prepozen na mizi. Ta napaka se mi največkrat ponavlja. Škoda, zelo visoka uvrstitev je šla po zlu, vendar je deveto mesto še vedno vrhunski rezultat."

Pred slovenskimi skakalci je japonska turneja. V torek jih čaka še kondicijski vložek, v sredo pa pot na vzhod. Sicer so mislili, da bodo opravili še kakšen trening v Planici, vendar je zapadlo preveč novega snega. V Sapporo, kjer bosta v soboto in nedeljo dve tekmi, ne bo odpotoval Jaka Hvala, ki potuje na svetovno mladinsko prvenstvo. Na Japonskem in kasneje še na poletih v Vikersundu pa bodo slovenske barve zastopali Robert Kranjec, Peter Prevc, Jurij Tepeš, Jernej Damjan, Matjaž Pungertar, Tomaž Naglič in Nejc Dežman, ki reprezentante že čaka v Sapporu, kjer je bil na tekmah celinskega pokala.

Ne spreglejte