Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 3. 2019,
17.00

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17

Natisni članek

skoki Gregor Schlierenzauer RAW AIR Andreas Felder

Sreda, 6. 3. 2019, 17.00

5 let, 1 mesec

Avstrijski zvezdnik pušča odprto vprašanje o prihodnosti

Gregor Schlierenzauer že končal sezono

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,17
Gregor Schlierenzauer | Gregor Schlierenzauer se ni uvrstil v ekipo za zadnjo periodo svetovnega pokala. Avstrijec je po tem sporočil, da končuje sezono. | Foto Sportida

Gregor Schlierenzauer se ni uvrstil v ekipo za zadnjo periodo svetovnega pokala. Avstrijec je po tem sporočil, da končuje sezono.

Foto: Sportida

Pred smučarskimi skakalci je še pet prizorišč svetovnega pokala, a na nobenem ne bomo videli avstrijskega zvezdnika Gregorja Schlierenzauerja, ki se mu ni uspelo uvrstiti v avstrijsko ekipo za zadnjo periodo sezone. Tirolec je ob tem sporočil, da končuje sezono, na vprašanje o nadaljevanju kariere, pa še nima odgovora.

Peter Prevc
Sportal Peter Prevc dobil potrditev, a nič se ne bo zgodilo čez noč

Brez njega je potekala novoletna turneja, izpustiti je moral tudi domače nordijsko svetovno prvenstvo, za Gregorja Schlierenzauerja ni prostora niti za norveško turnejo Raw-Air in zaključek svetovnega pokala v Planici.

Forma enega najboljših skakalcev je preskromna, da bi ga glavni trener avstrijske reprezentance Andreas Felder uvrstil med sedmerico za zadnje tekme svetovnega pokala sezone. Schlierenzauer se letos nikakor ni našel, odpotoval je le na pet postaj svetovnega pokala in le dvakrat osvojil točke na posamični tekmi. V Ruki je bil 12., v Lahtiju, kjer je z avstrijsko ekipo sicer skočil na prvo mesto na moštveni tekmi, pa 30.

Stefan Horngacher
Sportal Poljaki nestrpno čakajo Avstrijčevo odločitev

Razočaran, a mora sprejeti odločitev

Trenerji so 29-letnika večkrat poslali na treninge, izpustil je dva vrhunca sezone - novoletno turnejo in SP - a upal, da bo forma dovolj dobra, da bo marca spet v karavani svetovnega pokala. Vendar ni.

"Vprašanje prihodnosti ostaja odprto," pravi razočarani 29-letnik. | Foto: Sportida "Vprašanje prihodnosti ostaja odprto," pravi razočarani 29-letnik. Foto: Sportida

Felder je odločil, da bodo Avstrijo na najvišji ravni do konca sezone zastopali Stefan Kraft, Philipp Aschenwald, Manuel Fettner, Michael Hayboeck, Daniel Huber, Jan Hoeler in Clemens Aigner. Potem ko se ni uvrstil v ekipo, je skakalec z največ zmagami v svetovnem pokalu sporočil, da končuje sezono. Odločil se je, da ne bo skakal na tekmovanjih nižje ravni.

"Razočaran sem, da nisem dobil priložnosti za tekmovanje. Težko je, saj sem vse leto trdo delal in se poskušal dokazati. A odločitev moram sprejeti. Če me ni v ekipi, potem to pomeni, da je moja sezona končana," je za avstrijske medije dejal Tirolec, ki še ne ve, kam ga bo odnesla prihodnost.

Vprašanje prihodnosti ostaja odprto

"Vprašanje prihodnosti ostaja odprto. Tako hiter konec sezone zame ni lahek, pustil je grenak priokus. Zdaj se moram nekoliko odmakniti od vsega in pogledati z distance."

Letos je zbral le 23 točk na posamičnih tekmah svetovnega pokala, kar ga uvršča na 46. mesto. | Foto: Sportida Letos je zbral le 23 točk na posamičnih tekmah svetovnega pokala, kar ga uvršča na 46. mesto. Foto: Sportida

Schlierenzauer je v svetovnem pokalu zbral 53 posamičnih in 17 ekipnih zmag, na svetovnih prvenstvih v skokih in poletih osvojil 17 kolajn, od tega deset zlatih, na olimpijskih igrah pa se je okitil z eno zlato, srebrno in dvema bronastima odličjema.

Skakalce med petkom in nedeljo, 17. marca, čaka norveška turneja, ki jo bodo začeli na Holmenkollnu, nadaljevali v Lillehamerju in Trondehimu, končali pa v Vikersudnu. V skupni seštevek bo štelo 16 skokov. Skupno zmago brani Poljak Kamil Stoch.

Program turneje Raw-Air (od 8. do 17. marca):

Holmenkollen
Petek, 8. marca
19.30 kvalifikacije za nedeljsko tekmo (moški)

Sobota, 9. marca
11.00 kvalifikacije za nedeljsko tekmo (ženske)
14.30 ekipna tekma (moški)

Nedelja, 10. marca
10.00 posamična tekma (ženske)
14.30 posamična tekma (moški)


Lillehammer
Ponedeljek, 11. marca
17.30 kvalifikacije (moški)
20.30 kvalifikacije (ženske)

Torek, 12. marca
17.00 posamična tekma (moški)
20.00 posamična tekma (ženske)


Trondheim
Sreda, 13. marca
17.40 kvalifikacije (moški)
20.30 kvalifikacije (ženske)

Četrtek, 14. marca
14.00 posamična tekma, zaključek Raw-Air (ženske)
17.00 posamična tekma (moški)


Vikersund
Petek, 15. marca
17.30 kvalifikacije za nedeljsko tekmo (moški)

Sobota, 16. marca
17.00 ekipna tekma (moški)

Nedelja, 17. marca
17.00 posamična tekma (moški)

Preberite še:

Gorazd Bertoncelj
Sportal Z delno uspešno oceno na "surov" skandinavski izziv: Treba se bo hitro obrniti

 

Ne spreglejte