Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Peter Kastelic

Sreda,
1. 2. 2012,
16.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Rok Flander

Sreda, 1. 2. 2012, 16.37

8 let

Flander: Sem v življenjski formi

Peter Kastelic

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Rok Flander je z dvema tretjima mestoma v letošnji sezoni na tekmah svetovnega pokala pokazal največ izmed slovenskih deskarjev na snegu, a ni povsem zadovoljen, saj pravi, da je v odlični formi.

Na petih tekmah letošnjega svetovnega pokala se je Rok Flander uvrstil v četrtfinale, torej v prvo osmerico tekmovalcev, od tega je trikrat napredoval tudi v polfinale, kjer je dvakrat končal na tretjem mestu, enkrat pa je bil četrti. Na stopničke je stopil v italijanski Carezzi v paralelnem veleslalomu in v avstrijskem Bad Gasteinu v paralelnem slalomu.

Rezultati odraz poletnih priprav

''Pred sezono nisem imel velikih pričakovanj, saj običajno večja, kot so, slabše je. Kondicijske priprave v poletnem delu sem po dolgem času spet opravil optimalno, moji dosežki pa so prav rezultat tega obdobja, ko nisem imel nobenih težav. Apetiti mi zaradi tega niso zrasli, saj sem računal vsaj na tako uspešno sezono, kot je. Rezultati so dobri, a glede na formo in vožnje na treningih bi moral narediti še kaj več. Treba je iztržiti maksimum, kar pa se do sedaj še ni zgodilo. S celotnim izkupičkom zato nisem zadovoljen, sem pa s trenutno formo, ki je boljša kot takrat, ko sem dosegal največje uspehe," je razložil Flander, svetovni prvak iz leta 2007, ki ga še posebej zbode nastop na zadnji tekmi: ''Tekma v Nemčiji … treba jo je čim prej pozabiti. Osmo mesto je soliden rezultat, a vožnje so bile daleč od tega, kar sem kazal na treningih. Treba je zadržat to formo, jo še malo stopnjevat in na prvi naslednji tekmi pokazati to, kar mi ni uspelo do sedaj. Me pa jezi to, da je naslednja tekma in naslednja priložnost praktično šele čez en mesec, kar je predvsem psihično dokaj neugodna zadeva."

Deskarji v letošnji sezoni nimajo večjega tekmovanja, kot je svetovno prvenstvo ali olimpijske igre, a Flandru vseeno ne manjka motivacije: ''Motivacije je dovolj, saj je v končni fazi na tekmah svetovnega pokala še močnejša konkurenca kot na svetovnem prvenstvu. Mene zanimajo vrhunske predstave, pa je lahko to na olimpijskih igrah, svetovnem prvenstvu ali pa na tekmah svetovnega pokala."

Pogoji za trening so pri nas odlični

Marsikdo bi pomislil, da pomanjkanje snega v Sloveniji dela deskarjem preglavice in da se morajo voziti na treninge v tujino, a temu ni tako. ''V Avstriji je snega preveč, tako da se tam sploh ne da trenirati. Idealni pogoji so za alpske deskarske discipline prav pri na v Sloveniji. Mi potrebujemo umeten sneg, trdo snežno podlago in meni je Krvavec v zadnjem času nudil optimalne možne pogoje. Naredili so zadostno količino snega, predvsem pa visoke kvalitete. Upam, da bodo te temperature, ki jih imamo sedaj, zdržale do konca zime in v tem primeru smo slovenski deskarji priviligirani," je pogovor zaključil Flander. Naslednja tekma svetovnega pokala bo na sporedu 22. februarja v Kanadi.

Ne spreglejte