Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 3. 2008,
14.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 22. 3. 2008, 14.03

8 let

Dokl prvak v zasledovanju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Moška članska zasledovalna preizkušnja v biatlonu na Pokljuki je postregla s presenetljivim razpletom, ki ga je dobil Peter Dokl, članic pa nismo pričakali na štartu.

Vremenski pogoji na Pokljuki tudi danes niso prizanesli biatlonkam in biatloncem na tretji letošnji tekmi državnega prvenstva. Rudno polje se je že zjutraj prebudilo s svežo polmetrsko snežno odejo in sneženje ni popustilo tudi ves čas tekmovanja.

Pri moških je velik del tekme vodil včerajšnji zmagovalec Vasja Rupnik, ki pa mu je spodletelo na zadnjem strelskem postanku, kjer je zgrešil štirikrat (2,2,3,4). Situacijo je spretno izkoristil Peter Dokl, ki se je po slabšem začetnem streljanju, uspel izvleči na streljanju stoje (4,1,0,1) in si prisvojiti tretji naslov državnega prvaka.

"Vesel sem zmage v teh težkih pogojih. Po prvem streljanju sem že skoraj obupal, ker nisem vajen toliko zgrešenih strelov. No, koncentracija in vztrajanje do konca tekme sta se izplačala. Tako sem na dostojen način sklenil svojo letošnjo sezono, ki je sicer minila v znamenju vzponov in padcev, kot bi lahko tudi dejal. S 34. mestom sem v svetovnem pokalu dosegel svoj najboljši rezultat in tudi v štafetnih nastopih sem nekajkrat zelo dobro nastopil. Sezona pa je dolga in v zadnji tretjini tekem se mi je že poznalo, da sem nastopil na vseh tekmah, kar je bilo zame sploh prvič, zato je tudi forma precej popustila. Za naslednjo sezono bova s trenerjem morala okrepiti trening tako v obsegu kot v intenzivnosti, da bi lažje zdržal sezono do konca. S povratkom Mariča pa si bo treba izboriti tudi mesto v ekipi za nastope na svetovnem pokalu," je po tekmi že razmišljal Peter Dokl.

Za posebno presenečenje je v moški absolutni konkurenci, ki je štela za uvrstitev na odprtem Pokalu Slovenije, poskrbel dvajsetletni hrvaški tekmovalec Jakov Fak. S tremi zgrešenimi streli je dosegel daleč najboljši čas današnjega tekmovanja.

Brez članic

Članic pa danes nismo pričakali na štartu. Teja Gregorin se že včeraj ni počutila najboljše, zato je danes odpovedala nastop, Ravnikarjeva pa je tako ostala brez konkurence v svoji kategoriji.

Slovenski biatlonci in biatlonke bodo naslednji teden preživeli v Sloveniji in se pripravljali za nastope na svetovnem vojaškem prvenstvu, ki jih še čaka v začetku aprila v avstrijskem Hochfilznu. S tem bodo tudi dokončno sklenili letošnjo sezono, ki jo je že danes na kratko ocenil direktor reprezentanc Borut Nunar.

"Moramo si priznati, da vsi naši cilji, ki smo si jih zadali za to sezono, niso bili izpolnjeni. Predvsem nismo dosegli tistih, ki so bili vezani na pričakovanja naših najboljših in letos žal odsotnih tekmovalcev. Tu imam v mislih rezultate Tadeje Brankovič-Likozar in Janeza Mariča, ki sta bila najuspešnejša v preteklih sezonah. V tej luči je za nas minilo tudi svetovno prvenstvo, kjer smo pogrešali predvsem boljše štafetne dosežke h katerim bi omenjena prav gotovo lahko veliko prispevala. V svetovnem pokalu smo ostali tudi brez stopničk, ki so že postale stalnica. Presenečenje sezone pa je prav gotovo Dijana Ravnikar, ki je naredila izjemen preskok. Pri moških bosta potrebni še kakšni dve sezoni za dokončno stabilizacijo ekipe. Zaupam v svoje sodelavce, ki tvorijo strokovno jedro reprezentance in upam, da bomo ostali skupaj vsaj do leta 2010, ko naj bi celotna ekipa na olimpijskih igrah v Vancouvru prikazala najboljše kar zna in zmore."

Ne spreglejte