Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 2. 2019,
20.00

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93

Natisni članek

Alexander Stöckl Daniel Andre Tande smučarski skoki

Nedelja, 17. 2. 2019, 20.00

5 let, 2 meseca

daniel andre tande končal sezono

Nesrečni Norvežan brez SP že končal sezono, brez nastopa tudi Schlieri

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,93
Daniel Andre Tande | Daniel Andre Tande je že končal sezono. | Foto Sportida

Daniel Andre Tande je že končal sezono.

Foto: Sportida

Norveška skakalna reprezentanca na prihajajočem svetovnem prvenstvu ne bo računala na aktualnega dvakratnega svetovnega prvaka v poletih Daniela Andreja Tandeja, ki se je poškodoval pretekli konec tedna v Lahtiju. Nesrečni Viking je že končal sezono. Domače svetovno prvenstvo bo izpustil Gregor Schlierenzauer.

Rjoju Kobajaši
Sportal Nič več ugibanj, znana je slovenska ekipa za SP. Kobajašiju generalka pred prvenstvom.

Avstrijski Seefeld bo med 20. februarjem in 3. marcem gostil nordijsko svetovno prvenstvo. Glavna trenerja slovenske moške in ženske reprezentance Gorazd Bertoncelj in Zoran Zupančič sta potnike določila danes, Norvežani jih bodo naznanili v ponedeljek.

A že zdaj je znano, da bo vrhunec sezone izpustil Daniel Andre Tande, ki se je na lanskem svetovnem prvenstvu – potekalo je v poletih – okitil z naslovoma svetovnega prvaka (posamično in ekipno), postal pa je tudi ekipni olimpijski prvak na veliki skakalnici.

Nesrečni 25-letnik si je pred tednom dni v finskem Lahtiju ob padcu poškodoval koleno, poškodba pa je prehuda, da bi v prihodnjih dneh nastopal na prvenstvu. Še več, Tande je sporočil, da je sezona zanj že končana.

V lanski sezoni se je razveselil olimpijskega ekipnega zlata, postal pa je tudi svetovni prvak v poletih - ekipno in posamično. Pred dvema letoma je Norvežanom pomagal do naslova svetovnih podprvakov. | Foto: Sportida V lanski sezoni se je razveselil olimpijskega ekipnega zlata, postal pa je tudi svetovni prvak v poletih - ekipno in posamično. Pred dvema letoma je Norvežanom pomagal do naslova svetovnih podprvakov. Foto: Sportida

Konec sezone

"Škoda, da bom moral izpustiti svetovno prvenstvo, a koleno ni v dobrem stanju, tako da se bom prelevil v gledalca in tako spremljal, kako se borijo za odličja. V tej sezoni ne bom več skakal. Vrnil se bom še močnejši in boljši," je ob tem povedal 34. skakalec sezone, ki so mu zdravniki pred slabim letom postavili redko diagnozo, Stevens-Johnsonov sindrom.

Kljub težavam z zdravjem se je novembra vrnil v svetovni pokal in v začetku februarja s petim mestom v Oberstdorfu postavil najboljši rezultat tekmovalnega obdobja.

"Žalostno je, da Daniel ne bo mogel sodelovati na svetovnem prvenstvu. Verjamem, da bi se izkazal, a zdravniki pravijo, da ne sme skakati šest tednov;" pravi trener Alexander Stöckl. | Foto: Sportida "Žalostno je, da Daniel ne bo mogel sodelovati na svetovnem prvenstvu. Verjamem, da bi se izkazal, a zdravniki pravijo, da ne sme skakati šest tednov;" pravi trener Alexander Stöckl. Foto: Sportida

Brez skokov vsaj šest tednov

"Žalostno je, da Daniel ne bo mogel sodelovati na svetovnem prvenstvu. Verjamem, da bi se izkazal, a zdravniki pravijo, da ne sme skakati šest tednov. Moramo se sprijazniti s tem," je o Tandeju, ki ne bo branil ekipnega srebra iz leta 2017, dejal trener Alexander Stöckl. Ekipo za SP bo razkril v ponedeljek.

Gregorja Schlierenzauerja ne bo na domačem SP. | Foto: Sportida Gregorja Schlierenzauerja ne bo na domačem SP. Foto: Sportida

Na domačem SP brez Schlierenzauerja

Svetovno prvenstvo bo minilo tudi brez enega najboljših skakalcev v zgodovini, Gregorja Schlierenzauerja, ki se ni uvrstil v ekipo za domač SP. Rekorder po številu zmag v svetovnem pokalu se je februarja po desettedenskem premoru vrnil v svetovni pokal, a ni prepričal trenerskega štaba. Z izjemo zmage na moštveni tekmi v Lahtiju je bil na posamičnih tekmah na mestih med 30 in 42, kar je bilo premalo.

Avstrijci bodo tako računali na Stefana Krafta, Daniela Huberja, Michaela Hayböcka, Philippa Aschenwalda in Manuela Fettnerja.

Na SP ne bo niti Severina Freunda, Noriakija Kasaia, Domna Prevca ...

Preberite še:

Timi Zajc
Sportal Nemec z osupljivim poletom do zmage, Timi Zajc tokrat deveti

 

Ne spreglejte