Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
9. 2. 2016,
11.24

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Domen Prevc Robert Kranjec Jurij Tepeš Anže Lanišek Anže Lanišek Andraž Pograjc Jaka Hvala Trondheim Severin Freund

Torek, 9. 2. 2016, 11.24

7 let, 11 mesecev

Brata Prevc sta lahko mirna

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Zgoščen urnik tekem smučarskih skakalcev se bo nadaljeval že sredi tedna v Trondheimu, kjer bodo danes kvalifikacije, jutri pa tekma. Nastop na njej že imata zagotovljen Peter in Domen Prevc.

V Oslu so lahko organizatorji izpeljali le ekipno tekmo, na kateri so blesteli slovenski skakalci, ki so se podpisali pod deveto moštveno zmago v zgodovini slovenskega skakanja. V nedeljo je bila načrtovana še posamična preizkušnja, vendar je bila megla pregosta, da bi lahko sodniki ocenjevali skakalce, prav tako so imeli organizatorji v takšnih razmerah težave pri izmeri daljave posameznika.

Odgovorni pri skokih so že sporočili, da bodo nedeljsko tekmo nadomestili v petek v Vikersundu, kar pomeni, da bomo ta konec tedna videli kar tri preizkušnje na letalnici, kjer bo v igri spet rekord. Ta je v lasti Andersa Fannemela, ki je lani poletel 251,5 metra in malenkostno popravil prejšnjo znamko slovenskega skakalnega šampiona Petra Prevca. Ta se je prvi vpisal v klub 250 metrov.

A bosta morala oba in preostali skakalci najprej misli usmeriti še v Trondheim, kjer bodo danes ob 19 uri kvalifikacije, tekma pa jutri ob 17. uri.

Lani Freund pred Prevcem, Kraft se je komaj rešil

Vstopnico za tekmo že imata Peter, ki je vodilni v skupnem seštevku svetovnega pokala, in njegov mlajši brat Domen Prevc, zato sta lahko danes v kvalifikacijah nekoliko bolj mirna od preostalih Slovencev. Šestnajstletni slovenski skakalec je osmi skakalec zime, deset najboljših pa ima nastop na tekmi vselej zagotovljen.

Ob njiju bodo v Trondheimu skakali še Robert Kranjec, Jurij Tepeš, Anže Lanišek, Andraž Pograjc in Jaka Hvala.

Lani je v tem norveškem skakalnem središču zmago slavil Severin Freund, ki na drugem mestu svetovnega pokala za našim Prevcem zaostaja 369 točk. Peter je na drugem mestu zaostal za 10,2 točke, tretji pa je bil Norvežan Rune Velta. Tepeš je bil šesti, do točk pa so skočili še Cene Prevc (18.), Jernej Damjan (19.) in Matjaž Pungertar (29.).

Ob Prevcu in Freundu moramo v ožji krog favoritov za zmago šteti še Avstrijca Stefana Krafta, ki je v izvrstni formi. Lani je v Trondheimu po prvi seriji s kar 142,5 metra dolgim skokom (pol metra manj od rekorda skakalnice) vodil in bil na dobri poti do zmage, a mu je nato v drugi seriji ponagajala vez, k sreči pa je spretno preprečil najhujše.

Ne spreglejte