Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
9. 6. 2009,
10.27

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Torek, 9. 6. 2009, 10.27

8 let, 5 mesecev

Blardone se je osamosvojil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Max Blardone se je sicer znašel na seznamu elitne italijanske smučarske reprezentance, vseeno pa je že napovedal, da se bo v olimpijsko sezono podal v okviru samostojne ekipe.

Odcepitve od državne reprezentance so v zadnjih dveh sezonah v slovenskih smučarskih krogih ena najpogostejših tem. Na sezono 2009/10 se tako ločeno od reprezentančne vrste pripravljata tako Tina Maze kot tudi Ilka Štuhec. Nasprotniki tovrstnih potez se oklepajo stališča SZS, da se na ta način ruši sistem financiranja, zagovorniki pa opozarjajo na podobne primere iz drugih reprezentanc. Pred novo sezono so dobili nov primer tovrstne prakse. Za samostojno pot se je namreč odločil veleslalomski specialist Massimiliano Blardone. Še ne 30-letni Italijan, ki je v minuli sezoni zbral 325 točk svetovnega pokala (vse v svoji paradni disciplini) se je sicer znašel na seznamu reprezentance za novo sezono, a je vodilnim že sporočil svojo odločitev. Max bo iz svojega žepa plačal dva spremljevalca, bržkone pa mu bo del pokrila tudi krovna organizacija.

Sicer pa so se v izbrani vrsti naših zahodnih sosedov pred sezono, katere vrhunec bodo zimske olimpijske igre v Vancouvru, poleg četrtega veleslalomista zadnje sezone znašli še Christian Deville, Peter Fill, Werner Heel, Christof Innerhofer, Manfred Mölgg, Alexander Ploner, Giorgio Rocca, Guliano Razzoli, Stefan Thanei, Patrick Thaler, Davide Simoncelli in Patrick Staudacher pri moških ter Camilla Alfieri, Chiara Costazza, Irene Curtoni, Nicole Gius. Denise Karbron, Manuela Mölgg, Elena in Nadia Fanchini, Daniela Meringhetti, Johanna Schnarf ter Wendy Sirpaes pri dekletih.

Ne spreglejte