Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
12. 1. 2020,
15.04

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,35

Natisni članek

Štefan Hadalin Žan Kranjec Žan Kranjec Adelboden slalom

Nedelja, 12. 1. 2020, 15.04

4 leta, 3 mesece

Adelboden, slalom (moški)

Evforija v Adelbodnu: domačin na prestolu, Hadalin po odličnih obetih popustil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,35
Daniel Yule | Daniel Yule je zdržal pritisk in v Adelbodnu pred domačimi navijači slavil v slalomu. To je njegova druga zaporedna zmaga v tej disciplini. Zmagovalni oder si je razdelil z Norvežanom Henrikom Kristoffersenom na 2. mestu in Avstrijcem Marcom Schwarzem. | Foto Getty Images

Daniel Yule je zdržal pritisk in v Adelbodnu pred domačimi navijači slavil v slalomu. To je njegova druga zaporedna zmaga v tej disciplini. Zmagovalni oder si je razdelil z Norvežanom Henrikom Kristoffersenom na 2. mestu in Avstrijcem Marcom Schwarzem.

Foto: Getty Images

Švicar Daniel Yule je novi zmagovalec slaloma v Adelbodnu, kjer je Žan Kranjec včeraj slavil v veleslalomu. Najboljši slovenski rezultat je dosegel Štefan Hadalin, ki je v finalu izgubil dve mesti in tekmo končal na 14. mestu. Kranjec je bil prepočasen za uvrstitev v finale (41. mesto).

Žan Kranjec
Sportal Žan Kranjec z zmago do rdeče majice vodilnega!

Daniel Yule je zdržal pritisk številnega domačega občinstva, ki se je zbralo v Adelbodnu, kjer je Žan Kranjec včeraj zmagal v veleslalomu, in prismučal do druge zaporedne zmage v slalomu. Zmage se je veselil že v sredo v Madonni di Campiglio, vodil je tudi po prvi vožnji Adelbodna. 

Yule se je na domačem prizorišču veselil tretje slalomske zmage, že druge v samo štirih dneh. V sredo je zmagal že v Madonni di Campiglio.  | Foto: Reuters Yule se je na domačem prizorišču veselil tretje slalomske zmage, že druge v samo štirih dneh. V sredo je zmagal že v Madonni di Campiglio. Foto: Reuters

Zmagovalno trojko sta na s soncem obsijanem prizorišču zaokrožila Norvežan Henrik Kristoffersen (+0.23), ki je na 2. mesto napredoval z osmega mesta po prvi vožnji, in Avstrijec Marco Schwarz (+0.28).

Norvežan Henrik Kristoffersen je z odlično druge vožnjo z osmega napredoval na 2. mesto. 
 | Foto: Reuters Norvežan Henrik Kristoffersen je z odlično druge vožnjo z osmega napredoval na 2. mesto. Foto: Reuters

Najbolj si bo glavo razbijal Švicar Ramon Zenhaeusern, ki je bil po prvi vožnji tretji, v drugi pa zapravil veliko priložnost pred domačim občinstvom in za las (osem stotink sekunde) zgrešil zmagovalni oder. Za zmagovalcem je zaostal za 36 stotink sekunde.

V prvi vožnji so bili med prvo peterico kar štirje Švicarji (poleg Yula in Zenhaeuserna še Tanguy Nef in Loic Meillard, mednje se je na 2. mestu vmešal le Francoz Noel Clement, ki je v finalni vožnji odstopil) in marsikdo si je ob švicarsko obarvanem vrstnem redu mislil, da gre za državni prvenstvo Švice.

Hadalina veseli, da se konstanto uvršča med dobitnike točk Štefan Hadalin je bil po prvi vožnji 12., v finalu pa je po odlični predstavi v zgornjem delu proge na koncu popustil in v cilj pripeljal kot osmi.  | Foto: Getty Images Štefan Hadalin je bil po prvi vožnji 12., v finalu pa je po odlični predstavi v zgornjem delu proge na koncu popustil in v cilj pripeljal kot osmi. Foto: Getty Images

Štefan Hadalin je po prvi vožnji z zaostankom (+0.87) zasedal 12. mesto, nato pa v finalu, po odlični predstavi v zgornjem delu proge v spodnjem delu popustil in pristal na 14. mestu. Za vodilnim Švicarjem je zaostal za osem desetink sekunde.

"Veseli me dejstvo, da se stalno uvrščam med dobitnike slalomskih točk in da se forma dviguje. Z današnjim rezultatom sem relativno zadovoljen. Sami zaključki v obeh vožnjah namreč niso bili najboljši. Premalo sem tvegal, prikradlo se je tudi nekaj napak, ki nato vplivajo na samozavestni zaključek vožnje," je tekmo ocenil 24-letni Vrhničan.

Žan Kranjec, junak sobotnega veleslaloma, je bil z zaostankom 2.21 sekunde za preboj v finale prepočasen (41. mesto).

"Danes nisem smučal tako, kot sem si zadal in želel, zato je tudi rezultat izostal. Če potegnem črto pod Adelboden, pa sem seveda izjemno zadovoljen. Včerajšnja zmaga mi res veliko pomeni," pa kljub slalomski ničli ni bil razočaran Kranjec in dodal: "Tudi v slalomu bom skušal doseči kak dober rezultat. Moj veleslalom je na visoki ravni, v slalomu pa mi še nekaj manjka, ampak računam, da se bo tudi v tej disciplini rezultatska krivulja postopoma dvignila."

Bergant: Vliva nam optimizem

"Štefan Hadalin je danes izredno dobro opravil delo, a za razliko od Madonne ni bil na srečni strani stotink. Obakrat je smučal zelo solidno. V tej zgoščeni konkurenci in majhnih zaostankih bi se lahko izteklo tudi precej bolje. Prav to dejstvo nam vliva precej optimizma," pa je bil po tekmi zadovoljen trener Klemen Bergant.

Finalna vožnja slaloma za moške, Adelboden:

 
Ne spreglejte