SiolNET. Sportal Tenis
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaslužki, ki te vržejo na tla

2

termometer

 | Foto:
Zadnji konec tedna se je končal najprestižnejši turnir v Wimbledonu. Zelo prestižne pa so bile tudi denarne nagrade, ki jih dobijo udeleženci glavnega turnirja.

Letos je bil denarni sklad v Londonu še višji kot prejšnje leto, ravno tako pa so pred kratkim sporočili, da bodo večjo denarno pogačo delili tudi na zadnjem turnirju za grand slam - OP ZDA. Zmagovalec bo prejel kar 10 odstotkov več kot lani. To je še en pokazatelj, da je tenis v vzponu in da se pri tem športu ne pozna gospodarska kriza.

Najboljše igralce in igralke nima kaj skrbeti

Zagotovo so za tako veliko prepoznavnost zaslužni najboljši igralci, ki imajo navijače po vsem svetu. Pri moških je za to najbolj zaslužna velika četverica (Novak Đoković, Roger Federer, Andy Murray in Rafael Nadal), pri dekletih pa svojimi superiornimi rezultati navdušuje Serena Williams, poleg nje sta med najbolj razpoznavnimi Marija Šarapova in Ana Ivanović.

Najboljšim igralcem je zaslužek na turnirju drugotnega pomena, saj so si s svojimi turnirskimi nagradami in sponzorskimi pogodbami že zagotovili življenjsko eksistenco in s tem preskrbeli še kakšno generacijo ali dve za njimi.

Roger Federer v Londonu zaslužil dober milijon

Na zadnjem turnirju v Wimbledonu je zmagovalec zaslužil neverjetnih 1.880.000 angleških funtov, kar v evrih znese dobra 2,6 milijona evrov. Znesek je kar sedem odstotkov višji kot lani. Poražencu v finalu so na račun nakazali 1,3 milijona evrov. Zelo visoke številke za navadne smrtnike so tudi v uvodnih krogih turnirja. Slovenska igralca Blaž Rola in Polona Hercog, ki sta tekmovanje v posamični konkurenci končala v prvem krogu, sta zaslužila dobrih 40 tisoč evrov, medtem ko si je Blaž Kavčič z uvrstitvijo v drugi krog prislužil 60 tisoč evrov. V igri dvojic je bila najbolj uspešna Katarina Srebotnik. Velenjčanka je z uvrstitvijo v drugi krog ženskih dvojic skupaj s svojo partnerico prejela slabih 20 tisoč evrov. Seveda je treba poudariti, da govorimo o bruto zneskih.

In koliko so najboljši do zdaj zaslužili v letošnji sezoni?

Če pogledamo letne zaslužke, gre še za bolj vrtoglave vsote. Na letni ravni in na podlagi letošnjih rezultatov najbolj izstopa prvi igralec sveta Novak Đoković. Srbskemu zvezdniku so organizatorji največjih turnirjev na račun nakazali okroglih 10 milijonov dolarjev (9 milijonov evrov). Na drugem mestu se nahaja najboljši britanski igralec Andy Murray. Škot je v letošnji sezoni zaslužil dobre štiri milijone evrov, sledi mu zimzeleni Švicar Roger Federer. Baselčan je na svoj račun pospravil natanko 3.440.222 evrov. Rafael Nadal je zaradi letošnjih slabših rezultatov zaslužil "le" slaba dva milijona evrov.

Od naših do zdaj najbolje kaže Blažu Kavčiču. Ljubljančan je letos zaslužil slabih 200 tisoč evrov.

Serena Williams Đokoviću diha za ovratnik

Med dekleti je daleč pred vsemi Serena Williams, ki je v letošnji sezoni osvojila tri turnirje za grand slam in premočno vodi na lestvici WTA. Veliko prednost ima tudi pri turnirskih zaslužkih. 33-letna Američanka je v letošnji sezoni na svoj račun pospravila dobrih devet milijonov dolarjev (8.317.391 evrov), daleč za njo je Marija Šarapova. Svetlolasa Rusinja si je prislužila dobre tri milijone evrov, na tretjem mestu pa najdemo vzhajajočo zvezdo Garbine Mugurza. Mlada, 21-letna Španka je po zaslugi wimbledonskega finala do zdaj zaslužila dobra 2 milijona evrov.

Pri slovenskih predstavnicah najbolje kaže Poloni Hercog. Štajerka je v zadnjih sedmih mesecih zaslužila dobrih 200 tisoč evrov.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin