Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sreda,
20. 8. 2014,
15.07

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Rafael Nadal poškodba OP ZDA

Sreda, 20. 8. 2014, 15.07

8 let

Zabolelo ga je že po prvih udarcih

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Pred kratkim je na dan prišla novica, da Rafael Nadal zaradi poškodbe zapestja ne bo nastopil na OP ZDA. Zdaj je spregovoril tudi glavni akter te zgodbe.

Španec še ne ve, kdaj bo lahko začel igrati tenis na najvišji ravni. Tega datuma niso mogli postaviti niti zdravniki, ki mu skušajo pomagati po najboljših močeh. V intervjuju za iB3 je Nadal razkril, kdaj se je dokončno odločil, da ne bo igral v New Yorku.

"V soboto sem skušal igrati dvoročni bekhend, vendar sem že po prvih udarcih začutil bolečino v zapestju. To so zelo težki trenutki, vendar tak je šport. V svoji več kot desetletni karieri sem imel veliko lepih in slabih trenutkov. Tudi ko sem bil najbolj na tleh, sem se zavedal, da sem veliko dosegel v tem športu," je uvodoma povedal Nadal, ki tako ne bo mogel braniti lanske zmage na OP ZDA.

Zaveda se, da ne bi bil konkurenčen

Majorčan je pozneje spregovoril tudi o svoji vrnitvi na teniška igrišča. "Težko, da bom pripravljen za Davisov pokal, ki bo septembra. Vrnil se bom, ko mi bodo zdravniki dali zeleno luč in ko bom lahko brez bolečin igral dvoročni bekhend. Neumno bi bilo, če bi želel skrajšati čas rehabilitacije in se s tem predčasno vrniti na igrišča," je razlagal Nadal, ki lahko po OP ZDA pade na tretje mesto lestvice ATP. Z drugega mesta ga lahko izrine trenutno zelo razpoloženi Roger Federer.

Nadal je junija dopolnil 28 let in prihaja že v zrelejša teniška leta. Zaveda se, da ne bo mogel večno igrati na tako vrhunski ravni. "Nobenih možnosti nimam, da bi bil lahko konkurenčen najboljšim. Na turnirju, kot je grand slam, ne morem igrati samo s "slice" udarcem na bekhend strani. Ne bi se mogel bojevati za zmago. Zdaj sem osredotočen samo na svoje zdravljenje. Velika škoda je, ker bom moral spustiti tri pomembne turnirje (Toronto, Cincinnati, OP ZDA). Priložnosti igrati na takšnih turnirjih niso večne."

Ne spreglejte