Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 7. 2016,
22.23

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53

Natisni članek

četrtfinale tenis Roger Federer Wimbledon

Sreda, 6. 7. 2016, 22.23

6 let, 7 mesecev

Wimbledon, 6. julij

Federer po preobratu na maratonu s Čilićem v polfinale Wimbledona, Murrayja je namučil Tsonga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,53
Roger Federer | Foto Reuters

Foto: Reuters

Na osrednjem igrišču Wimbledona je Roger Federer v razburljivem četrtfinalu ugnal Marina Čilića in se prebil v polfinale. Tudi domačin Andy Murray se je moral pošteno potruditi, da je strl svojega nasprotnika.

Potem ko je bil s turnirja izločen prvi igralec sveta Novak Đoković, so se marsikomu na široko odprla vrata do velike zmage v Wimbledonu. Med njimi je tudi Roger Federer, ki je v četrtfinalu šele po petih nizih (6:7, 4:6, 6:3, 7:6 in 6:3) ugnal Hrvata Marina Čilića.

Za sedemkratnega zmagovalca Wimbledona je bila to šesta zmaga iz sedmih dvobojev s Hrvatom. Čilić je svojo edino zmago dosegel pred dvema letoma na OP ZDA, kjer je na koncu tudi zmagal.

Prvi polfinalist Wimbledona je že pred tem postal Kanadčan Miloš Raonić, ki je v četrtfinalu po štirih nizih – 6:4, 7:5, 5:7 in 6:4 – premagal Američana Sama Querreyja. V polfinalu se bo pomeril z Rogerjem Federerjem.

Čeh Tomas Berdych je v četrtfinalu ugnal Francoza Lucasa Pouilleja. Bilo je 7:6, 6:3 in 6.2 v nizih. V polfinalu ga čaka Andy Murray, ki je Francoza Jo-Wilfrida Tsongaja premagal šele po petih nizih, in sicer s 7:6 (10), 6:1, 3:6, 4:6, 6:1.

Srebotnikova in Klepačeva v četrtfinalu v mešanih dvojicah

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač, ki je v mešanih dvojicah združila moči z Avstrijcem Aleksandrom Peyo, je v tretjem krogu s 6:1, 6:2 premagala Poljaka Lukasza Kubota in Rusinjo Andreo Hlavackovo in se uvrstila v četrtfinale. Napredovala je tudi Katarina Srebotnik, ki si je četrtfinale priigrala v paru s Poljakom Marcinom Matkowskim. Slavila sta s 6:3, 6.4.

Srebotnikovo v četrtfinalu čaka pakistansko-kazahstanska naveza Qureshi/Švedova, Klepačevo pa kolumbijsko-nemška kombinacija Farah/Groenefeldova.

Ne spreglejte