Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 6. 2017,
14.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,15

1

Natisni članek

Polona Hercog Venus Williams Wimbledon Novak Đoković Rafael Nadal žreb Roger Federer Andy Murray

Petek, 30. 6. 2017, 14.00

6 let, 6 mesecev

Wimbledon, žreb

Hercogovi uspelo. Murrayja čaka kvalifikant, Đokovića pa Slovak.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,15

1

Andy Murray | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Škot Andy Murray, branilec naslova na tretjem letošnjem teniškem turnirju za veliki slam, in Španec Rafael Nadal, ki je Wimbledon osvojil dvakrat, bi se lahko letos srečala v polfinalu, je določil današnji žreb. Na drugi strani sta Švicar Roger Federer, ki na sveti travi lovi rekordno osmo lovoriko, ter Srb Novak Đoković, trikratni zmagovalec. Polona Hercog se je uvrstila v glavni del turnirja.

Prvi nosilec Andy Murray, ki bo nastopil kljub težavam s poškodbo, se bo za začetek pomeril z enim od kvalifikantov, medtem ko Novaka Đokovića, ki je drugi nosilec najstarejšega turnirja na svetu, čeprav je na svetovni lestvici zdrsnil na četrto mesto, čaka Slovak Martin Kližan, preden bi se v tretjem krogu lahko pomeril z večnim tekmecem, Argentincem Juanom Martinom Del Potrom.

Murray odločen, da bo branil

"Želim si igrati in prav zato sem danes opravil lažji trening, pred mano pa je še ena vadba," je dejal Murray pred tretjim turnirjem za grand slam v sezoni. Pred tem je v Queen'su izpadel že v prvem krogu, ko ga je premagal nepostavljeni Avstralec Jordan Thompson.

"Za razliko od priprav na odprto prvenstvo Francije v Parizu je danes zelo dobro udarjal žogico. Trening je bil zato uspešen," pa je dejal trener Murrayja Ivan Lendl.

Tretji nosilec Roger Federer bo Wimbledon začel z dvobojem z Ukrajincem Aleksandrom Dolgopolovom, četrti nosilec Rafael Nadal, ki je ravno osvojil deseti naslov v Roland Garrosu, pa z Avstralcem Johnom Millmanom. Mogoče je, da se bosta Nadal in Federer po letih 2006, 2007 in 2008 še četrtič srečala v finalu Wimbledona.

Slovenski teniški igralec z britanskim potnim listom Aljaž Bedene se bo v uvodnem krogu pomeril z najvišjim igralcem v teniški karavani, hrvaškim veteranom Ivom Karlovićem.

Nastop Britanke vprašljiv

Johanna Konta bi lahko izpustila turnir na sveti travi. | Foto: Reuters Johanna Konta bi lahko izpustila turnir na sveti travi. Foto: Reuters V ženski konkurenci manjkata branilka naslova Američanka Serena Williams in nekdanja zmagovalka Rusinja Marija Šarapova, zato naj bi bil boj za krono povsem odprt. Prva nosilka je Nemka Angelique Kerber, lanska finalistka, ki bi se lahko med osmerico pomerila z nekdanjo zmagovalko OP Francije in OP ZDA, Rusinjo Svetlano Kuznjecovo.

Druga nosilka Romunka Simona Halep, finalistka OP Francije, bi se pomerila z Britanko Johanno Konta, ki si želi postati prva britanska zmagovalka grand slama po Virginii Wade leta 1977. A njen nastop je zaradi poškodbe za zdaj še vprašljiv.

Med favoritinjami za zmago so še Čehinja Karolina Pliškova, Danka Caroline Wozniacki, Ukrajina Jelina Svitolina, ki ima poškodovano peto, in Slovakinja Dominika Cibulkova.

Petkratna zmagovalka Američanka Venus Williams bo nastope začela proti Belgijki Elise Mertens, novopečena mama Belorusinja Viktorija Azarenka, nekdanja številka 1, ki bo zaigrala prvič po več kot letu dni, pa se bo pomerila z Američanko Cici Bellis.

Čehinja Petra Kvitova, dvakratna zmagovalka, ki počasi okreva po grozljivem napadu z nožem decembra lani na Češkem, bo turnir začela proti Švedinji Johanni Larsson.

Včasih se ob manjših pričakovanjih lažje osredotočiš

Na glavnem turnirju bo kot edina iz slovenskega teniškega tabora nastopila 26-letna Polona Hercog. Štajerka, ki se počasi vrača v karavano po osmih mesecih težav z zdravjem, je v odločilnem tretjem krogu kvalifikacij po uri in 40 minutah igre premagala Nemko  Antonio Lottner s 6:2, 1:6 in 6:3. Polona Hercog je preskočila tudi tretjo oviro v kvalifikacijah in si zagotovila nastop med elito. | Foto: Polona Hercog je preskočila tudi tretjo oviro v kvalifikacijah in si zagotovila nastop med elito.

"Z današnjim rezultatom sem izjemno zadovoljna, zato ker sem prišla na turnir z ne ravno visokimi pričakovanji, saj mogoče niti nisem bila idealno pripravljena za travo. Ampak včasih je tudi tako, da ko imaš manjša pričakovanja, se lažje osredotočiš na samo igro. Res lahko rečem, da sem prezadovoljna, da sem se kvalificirala za glavni del Wimbledona. V naslednjih dneh se bom poskušala čim bolj regenerirati in pripraviti za glavni del turnirja," je dejala 26-letna Mariborčanka, ki še čaka na tekmico v 1. krogu.

Ugoden žreb

Žreb je bil naklonjen Mariborčanki, saj ni dobila ene od nosilk. V 1. krogu glavnega dela turnirja v Wimbledonu jo čaka 23-letna Nemka Annika Beck, ki trenutno zaseda 82. mesto na lestvici WTA. Tenisačica iz Bonna se je lani celo prebila do tretjega kroga v Wimbledonu, v katerem jo je izločila kasnejša zmagovalka Američanka Serena Williams.

Hercogova in Beckova sta se že srečali pred dvema letoma na turnirju WTA v New Havnu, ko je bila od tri leta mlajše Nemke uspešnejša slovenska igralka, s stalim prebivališčem v katarski Dohi, z izidom 6:3, 6:1. Beckova je doslej zmagala na dveh turnirjih WTA v Luksemburgu leta 2014 in Quebecu leta 2015, enako Hercogova, ki je slavila v Baastadu v letih 2011 in 2012 v letih 2011 in 2014.

Ne spreglejte