Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Torek,
8. 9. 2015,
10.56

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Serena Williams Venus Williams OP ZDA

Torek, 8. 9. 2015, 10.56

8 let, 3 mesece

Vsi so čakali ta dvoboj

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Na OP ZDA bo v torek še prav poseben dan, saj se bosta med seboj udarili sestri Serena in Venus Williams. Serena lovi letošnjo četrto zmago na turnirjih za grand slam.

Takoj po letošnjem žrebu je bilo jasno, da se lahko Serena in Venus srečata v četrtfinalu turnirja. Dvoboj, ki so ga vsi čakali, je zdaj postal realnost. To bo njun že 27. medsebojni dvoboj, nazadnje pa sta se udarili v Wimbledonu, kjer je bila po dveh nizih boljša Serena.

Serena je v letošnji sezoni izgubila le dva dvoboja

V medsebojnih dvobojih statistika govori v prid Serene, ki vodi s 15:11, prav tako pa ji bolje kaže tudi v dvobojih na turnirjih za grand slam (8:5). Zadnji trije dvoboji na turnirjih velik četverice so prav tako pripadli prvi igralki sveta (OP ZDA 2009, Wimbledon 2009, Wimbledon 2015). Čeprav vse številke govorijo v prid 33-letne Serene, je zanimiv podatek, da je v zadnjem dvoboju na trdi podlagi zmagala prav Venus (Montreal 2014).

Nekoliko drugačna pa je statistika v New Yorku, kjer sta se udarili štirikrat. Medsebojni izidi je 2:2. Leta 2001 je v finalu zmagala Venus, ki je dvoboj dobila tudi leta 2005. Leta 2002 je v finalu slavila Serena, ki je svojo starejšo sestro na kolena spravila še leta 2008 – v četrtem krogu. Serena je tudi letos v izjemni formi. Same zase govorijo že številke. Izgubila je le na dveh dvobojih, zmagala pa kar na 52. Premoč je morala priznati le Petri Kvitovi (Madrid) in Belindi Benčić (Toronto).

Za prvo in 23. igralko sveta bo to že 14. medsebojni dvoboj na turnirjih za grand slam. Več – kar 22 se jih je nabralo – sta jih odigrali le legendarni Chris Evert in Martina Navratilova.

Serena: Igrala bom proti najboljši igralki na turnirju

Vložek je tokrat še toliko večji, saj je Serena le še tri igre oddaljena od četrtega grand slama v sezoni. Če bi zmagala še na OP ZDA, bi po 27 letih postala prva igralka, ki ji je uspelo v eni sezoni zmagati na turnirjih velike četverice. Nazadnje je to uspelo Nemki Steffi Graf. "Igrala bom proti najboljši igralki na turnirju, torej proti Venus. Ne bo lahko. Velikokrat me je že premagala. Proti njej sem izgubila že tolikokrat kot še proti nikomur. Venus je igralka, ki ve, kako mora igrati, če želi zmagati in me premagati. Zagotovo ne bo lahek dvoboj, upam, da bodo šle stvari v pravo smer," je pred dvobojem dejala Serena, ki ima v vitrini 21 zmag s turnirjev za grand slam.

Venus ji ne želi pokvariti zabave

Zdaj je pravzaprav Venus tista, ki ji lahko prepreči osvojitev še zadnjega velika turnirja. "Nihče noče biti tisti, ki bi ji to preprečil, hkrati pa moraš biti osredotočen na svoj dvoboj in zmago, čeprav so okoliščine precej drugačne kot sicer," je pred torkovim dvobojem povedala dve leti starejša Venus.

Dvoboj se bo začel v sredo ob enih zjutraj po slovenskem času.

Ne spreglejte