Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 1. 2016,
23.03

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Roger Federer Novak Đoković Kei Nišikori

Nedelja, 17. 1. 2016, 23.03

8 let

Vse je nared za veliki spopad med Federerjem in Đokovićem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Švicar Roger Federer je v četrtfinalu OP Avstralije izločil Čeha Tomaša Berdycha, prvi nosilec Novak Đoković pa Japonca Keia Nišikorija. Zdaj se bosta v polfinalu pomerila med seboj.

Zimzeleni Švicar Roger Federer je v četrtfinalu ugnal najboljšega Čeha Tomaša Berdycha. V 22. medsebojnem dvoboju mu je zadal že 16. poraz, občinstvo pa je navdušil z izvrstno igro na mreži, kjer je dobil kar 24 od 29 točk. Šesti nosilec se je tretjepostavljenemu Federerju enakovredneje upiral le v uvodnem nizu, ki je bil odločen v podaljšani igri. Švicar, zmagovalec 17 turnirjev za grand slam, jo je dobil s 7:6, v nadaljevanju pa poskrbel, da si je lažje od pričakovanj zagotovil peto zaporedno zmago nad češkim velemojstrom. V razgibani karieri se je z njim pomeril tudi na dveh olimpijskih turnirjih in v Davisovem pokalu.

S tem, ko je upravičil vlogo favorita, je vrgel rokavico prvemu nosilcu in branilcu lovorike, s katerim bi se lahko srečal v polfinalu. Švicarski as se je med štiri najboljše v Melbournu uvrstil že 12. v zadnjih 13 letih. Na turnirjih za grand slam se je v polfinale zavihtel kar 39-krat, statistiki pa so razkrili, da je s 34 leti in 176 dnevi najstarejši polfinalist na OP Avstralije po letu 1979. "V polfinalnem dvoboju me čaka več tekanja po igrišču, ne glede na to, ali bo to srečanje z Đokovićem ali Nišikorijem," je po zmagi nad Berdychom dejal nekdanji prvi igralec sveta.

Po švicarsko-češkem obračunu sta na igrišče stopila še prvi igralec sveta Novak Đoković in japonski samuraj Kei Nišikori. V dvoboju je bil favorit srbski zvezdnik, ki brani lansko lovoriko v Melbournu, in to vlogo tudi upravičil. Nišikorija je odpravil v treh setih in povečal skupni izid v zmagah na medsebojnih tekmah na 6:2. Japonec je sicer dobro začel dvoboj, eden od ključnih trenutkov pa se je zgodil v šesti igri prvega seta, ko je na svoj servis že vodil s 40:0, Đoković pa je po dvojni napaki Japonca, ki je igral daleč od tega, kar je prikazal v prejšnjih krogih OP Avstralije, prišel do prvega breaka.

Srbski teniški igralec se je po 126 minutah igre in treh odigranih setih veselil uvrstitve v polfinale.

Ljubitelji tenisa so tako dočakali veliki trenutek, saj se bosta v polfinalu pomerila Federer in Đoković, mnogi pa pravijo, da je ta obračun finale pred finalom.

Ne spreglejte