Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
1. 3. 2011,
16.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 1. 3. 2011, 16.45

8 let

'V Davisovem pokalu se navija bučno'

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Zgodovinski dogodek za slovenski tenis, dvoboj s Finsko, je vse bližje. Prvi slovenski igralec Blaž Kavčič stavi na prednost domačega igrišča in glasnega navijanja, ki je v Davisovem pokalu stalnica.

V slovenskem taboru prevladuje optimizem. Finska ovira je premostljiva. Varovanci Blaža Trupeja se ne bojijo tudi najboljšega Finca Jarkka Nieminena, ki ga v zadnjih mesecih pestijo težave s kolenom, v Ljubljani pa bo nastopil tudi na počasni peščeni podlagi, na kateri v zadnjih letih ni dosegal vidnejših uspehov.

''Prepričan sem, da je Jarkko premagljiv. Pa naj gre zame ali pa za Grego Žemljo. Sploh s pomočjo občinstva,'' je samozavesten Blaž Kavčič, ki že nestrpno čaka na petkov dvoboj s finsko drugo violino. Ker se je tik pred zdajci poškodoval mladi finski up Henri Kontinen, naj bi se uvodni dan dvoboja prvega kroga 1. evroafriške skupine pomeril s Harrijem Heliovaaro, ki je uvrščen več kot 200 mest slabše od Ljubljančana. ''Takšnega odziva na teniški dogodek v Sloveniji še ni bilo. Povpraševanje je veliko in verjamem, da bodo tribune polne. V Davisovem pokalu lahko občinstvo odločilno vpliva na potek srečanja. Navijanje je precej bučno, kar izkoriščajo vsi po svetu. Sami tega še nismo, zakaj ne bi sedaj? Seveda se ne sme navijati nešportno, ampak lahko pa so gledalci opremljeni z navijaškimi rekviziti in navijajo veliko bolj bučno kot bi sicer na običajnih turnirjih,'' je zaupal 81. igralec sveta. Z novo rekordno uvrstitvijo je postavil nov mejnik slovenskega moškega tenisa, ki se je šele tretjič v obdobju državne samostojnosti pohvalil z uvrstitvijo reprezentance v 1. evroafriško skupino Davisovega pokala. Dvakrat je ekspresno izpadla, tokrat pa si lahko z zmago nad Finsko - Skandinavci so sporočili, da pripada vloga favoritov Sloveniji - že zagotovi obstanek.

V primeru zmage čaka slovenske mušketirje gostovanje pri bližnjih sosedih, saj bi zaigrali v Italiji. Če bi nadaljevali zmagoviti niz, bi si priborili možnost, da odločajo o svoji usodi v kvalifikacijah za preboj v svetovno skupino. ''Igrišče je vedno bolj trdo in bo pripravljeno do tekme s Finsko,'' sporoča kapetan Blaž Trupej. V ponedeljek je spremljal ekshibicijski dvoboj dvojic v Tivoliju in s cmokom v grlu ''štel'' luknje, ki so nastajale med dvobojem, le 24 ur kasneje pa je pripravljenost igrišča ocenil za veliko boljšo. Če bodo prijetno zapolnjene še tribune, grla domačih ljubiteljev tenisa pa primerno glasna, se obeta nepozaben teniški dogodek.

Ne spreglejte