SiolNET. Sportal Tenis
0,02

termometer

  • Messenger
  • Messenger
teniški turnir wtt, krško

Novakova v finalu Krškega priznala premoč Čehinji

0,02

termometer

tenis Krško | Aneta Kucmova je v finalu s 7:5, 6:1 premagala Kristino Novak. | Foto: Vid Ponikvar
Aneta Kucmova je v finalu s 7:5, 6:1 premagala Kristino Novak. Foto: Vid Ponikvar

Čehinja Aneta Kucmova je zmagovalka teniškega turnirja serije WTT z nagradnim skladom 15.000 ameriških dolarjev v Krškem. V finalu je bila boljša od Kristine Novak iz Radovljice s 7:5 in 6:1.

Enaindvajseta Novakova je z uvrstitvijo v finale dosegla uspeh kariere, Čehinja pa se je v Krškem veselila dvojne zmage, saj je naslov osvojili tudi med dvojicami z Manco Pislak.

Novakova je dosegla uspeh kariere. | Foto: Vid Ponikvar Novakova je dosegla uspeh kariere. Foto: Vid Ponikvar

"Zelo sem zadovoljna s celotnim tednom. Kljub porazu v finalu je ocena pozitivna, saj sem prvič nastopila v finalu takšnega turnirja. V Krškem sem se odlično počutila, organizacija je bila na zelo visoki ravni. Ko igram na univerzi v ZDA, me starša spremljata preko livestreama, tokrat pa so me lahko najbližji gledali v živo. Tudi zato je bilo malce drugače igrati na tem turnirju. Zelo lepo je, ko imaš ob igrišču toliko podpore," je povedala Kristina Novak.

Čehinja je slavila tudi v dvojicah. | Foto: Vid Ponikvar Čehinja je slavila tudi v dvojicah. Foto: Vid Ponikvar

Naslednji turnir World Tennis Toura (WTT) bo naslednji teden v Čatežu ob Savi. Poleg Pislakove in Novakove bodo s povabilom organizatorja na glavnem turnirju nastopile še Lara Smejkal, Petja Drame, Brina Šulin in Pia Marija Rebec.

Fotogalerija iz Krškega:

1 / 10
2 / 10
3 / 10
4 / 10
5 / 10
6 / 10
7 / 10
8 / 10
9 / 10
10 / 10
Kristina Novak Sportal Kristina Novak za zmago v Krškem Cori Gauff Sportal Znana polovica četrtfinalistk, Klepačeva izgubila v mešanih dvojicah Novak Đoković Sportal Nadal dobil več kot štiriurni maraton, svet bo priča spektaklu Rafa – Nole!
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin